MHP'nin ve Türkiye'nin ibresi!

4 Kasım’da MHP’de büyük kurultay yapılacak. Konuyla ilgili bilgi almak üzere MHP’nin İstanbul’daki delegelerinin nabzını tutabilen yakın arkadaşlarımla konuştum. İstanbul’da da Koray Aydın’ın önde olduğunu söylediler. Son İstanbul İl Başkanlığı seçiminde, az bir farkla, il başkanının listesi seçilmişti. İtirazlar kabul edilmemiş, büyük kurultayda oy kullanacak delegeler de kazanan listedeki isimler olarak tescil edilmişti.
Bu liste, başlangıçta Devlet Bahçeli’ye yakın liste olarak kabul ediliyordu. En azından delegelerin tavrının ne olacağı biraz merak, biraz da endişeyle bekleniyordu. Şimdi ise aralarında il yöneticilerinin de bulunduğu delegelerin en az yüzde 60’ının Koray Aydın’a oy vereceği kesin gibi. Hem Anadolu hem de Avrupa yakasında MHP’nin sevilen şahsiyetleri, Koray Aydın lehine çalışma yapıyor. Bu bilgileri veren arkadaşlardan birine, daha sonra “Koray Aydın ile görüşürsem sorularımda kullanırım” diye düşünerek, “Koray Bey, Genel Başkan olursa, kendisinden ne bekliyorsunuz” diye sordum. “Hiç bir şey beklemiyoruz. Ülkücü ne yapması gerekirse onu yapsın, yeter..” dedi ve şunları ekledi:
 “Biz partiye bir hareket gelsin istiyoruz. Değişim istiyoruz. Yoksa parti eriyip gidecek. Biz bu harekete ömrümüzü verdik. Gözümüzün önünde partimizin yok edilmesine seyirci kalamayız. Zaten MHP ile birlikte Türkiye’yi de yok ediyorlar. Buna karşı biz, Koray Bey ile değişimi gerçekleştirebileceğimizi ve MHP’yi yeniden aktif bir parti haline getirebileceğimizi düşünüyoruz..”

 

***

 

MHP uzun süreden beri AKP’nin kuyruğuna takılmış bir parti görüntüsü veriyor. Bu da partinin itibarını bir hayli düşürdü. Devlet Bahçeli, AKP’yi bölücülükle suçlarken, bakıyorsunuz ki en kritik bir konuda AKP’nin politikalarına tam destek vermiş.. AKP politikalarından memnun olmayan, cumhuriyetin kaybedilmek üzere olduğundan endişelenen kitleler, yeni bir alternatif arıyor. Bu arayış, CHP ve MHP’nin dışında yeni bir oluşum, hatta “milli bir merkez” olarak öne çıkıyor. Katıldığım Milli Anayasa forumlarında da bu görüş seslendiriliyor. Çünkü ABD, Türkiye’yi, AKP üzerinden İslam dünyasına karşı bir Truva atı olarak kullanıyor. Geniş kitleler, rayından çıkarılmış olan Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden kuruluş felsefesi rayına girmesini arzuluyor.

 

***

 


Koray Aydın, delegenin değişim arzusunu biliyor. Nitekim kendisi de halkın MHP’de bir değişim istediğini, MHP’li delegenin de halkın bu talebinin gereğini yerine getireceğini söylüyordu. Yani aslında MHP’de değişimi, şartlar zorluyor. Koray Aydın, bu değişim rüzgarının, gün geçtikçe daha da kuvvetli eseceğini bize bir ay önce söylemişti. Gerçekten de böyle oldu.
İlave olarak Koray Aydın, Karabük’te “Anayasa’dan Türk adı çıkarılmak isteniyor. Türk, etnisite konumuna düşürülmek isteniyor. AKP, CHP ve BDP ile işbirliği yapıp Türk kelimesini Anayasa’dan kaldırabilir. Bundan sonra da bu ülkenin adının Türkiye olmasına ne gerek var tartışması yaşanır. 4 Kasım’da Genel Başkan olduğumda meydanlara ineceğim. Halka gerçekleri anlatacağız. Türk milleti ile bütünleşirsek önümüzde kimse duramaz. Milli toplanma merkezine ihtiyaç var” dedi..
Koray Aydın, Safranbolu’da da “Türk Milletinin MHP’ye ihtiyacı var. Tartışılmayan hiçbir değerimiz kalmadı. Göreceksiniz MHP, Anayasa Uzlaşma Komisyonunda yalnız kalacak. AKP ve CHP tabanlarına da Türk’ün Anayasadan tasfiye edilmesinin ne anlama geldiğini anlatmalıyız. Türk kelimesi Anayasadan çıkarsa, MHP’nin siyaset yapma zemini kaybolur biz de bunu millete anlatamayız. Bunu engellemek, millete olan borcumuz, çünkü millet, bizden bunu bekliyor. Türk milliyetçileri bütünleşirse, buradan MHP’nin iktidarını çıkarır” dedi.

 

***

 


Görüldüğü gibi Koray Aydın’ın hedefi, sadece MHP genel başkanlığını kazanmak değil.. Aydın, Türkiye’nin Başbakanlığını da kazanmak istiyor. Bunu da MHP’yi milli merkez haline getirerek yapacağını söylüyor. Tabii MHP bunu yapabilirse, halkın yeni bir oluşum arayışına da cevap vermiş olur. Zira, artık CHP ve MHP’den umut kesilmektedir..

Yazarın Diğer Yazıları