Microsoft dev oyun şirketini satın alıyor. Skandallarla anılmıştı

Microsoft dev oyun şirketini satın alıyor. Skandallarla anılmıştı
en değerli teknoloji şirketlerinden olan Microsoft, "Call of Duty,” “Candy Crush,” “Warcraft,” “Diablo,” “Overwatch” ve “Hearthstone" gibi efsane oyunların yapımcısı Activision'ı satın alacak. Activision Blizzard'ı 68,7 milyar dolar nakit karşılığında almayı planlıyor.

Dev şirket Microsoft, oyun dünyasının en büyük şirketlerinden Activision Blizzard firmasını satın aldı. Satın Alma için belirlenen ücret 68,7 milyar Dolar olarak açıklandı.  Dev satın alma oyun dünyasında büyük ses getirmiş durumda.

SKANDALLARLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot ve StarCraft gibi oyunların arkasındaki dev şirket, son zamanlarda skandallarla gündeme gelmişti. 

Cinsel taciz olayları ve davalarla adını duyuran şirket, son günlerde kötü bir süreç geçiriyordu. Şirket tarafından yapılan açıklamada satın almanın heyecan verici olduğu vurgusu yapıldı. 

Ayrıca Activision Blizzard ve Microsoft Gaming bağımsız olarak çalışmaya devam edeceği  duyurulurken, anlaşma tamamlandığında operasyon raporlarının birleşeceği de duyuruldu. 

İlgili Haberler