Microsoft Rusya'daki şirketinden 400 kişiyi neden çıkardı. Gerekçesi şaşırtmadı

Microsoft Rusya'daki şirketinden 400 kişiyi neden çıkardı. Gerekçesi şaşırtmadı
Rusya-Ukrayna Savaşı sebebiyle bazı şirketler Rusya'ya ambargo uygulamaya başlamıştı. Microsoft bir süre önce Rusya pazarına artık yeni ürün ve hizmetlerini getirmeyeceğini açıkladı. Şimdi ise 400’den fazla çalışanını işten çıkararak küçülme yoluna gitti.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Rusya’ya ambargo uygulayan markaların sayısı 100’ü geçti. Bu ambargoya katılan Microsoft Rusya, 400 çalışanını işten çıkardı. Artık yalnızca geçtiğimiz dönemde taahhütlü satış yaptığı ürün ve hizmetlerin devamı için orada bulunacak.

Diğer şirketlere baktığımız zaman, bir kısmına Rusya tarafından el konduğunu görüyoruz. Bazıları ise tam anlamıyla bu pazardan ve yükümlülüklerinden feragat edebilmek için 1 Ruble karşılığında işlerini devretmeyi kabul etti. Dolayısıyla bu ambargonun geri dönüşü çok zor olacak gibi gözüküyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir Microsoft yetkilisi şunları söyledi:

Ekonomik değişikliklerin ve Rusya’daki işimiz üzerindeki etkisinin bir sonucu olarak, tüm operasyonlarımızı önemli ölçüde küçültme kararı aldık. Yeni satışların askıya alınması yürürlükte kalacak. Fakat Rus müşterilerle mevcut sözleşme yükümlülüklerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz.

İlgili Haberler