MicroStrategy kurucusunu Bitcoin yaktı

MicroStrategy kurucusunu Bitcoin yaktı
İş zekası ve yazılım firması MicroStrategy firmanın Kurucusu Michael Saylor'ın 1989 yılından bu yana yürüttüğü CEO'luk görevinden ayrıldığını duyurdu.

İş zekası ve yazılım firması MicroStrategy firmanın Kurucusu Michael Saylor''ın 1989 yılından bu yana yürüttüğü CEO''luk görevinden ayrıldığı açıklandı. MicroStrategy, Michael Saylor''ın ayrılmasına ilişkin olarak, Saylor’un liderliği öncülüğünde küresel bir lider konuma gelen bir firma olduğunu söyledi. Öte yandan devrimsel nitelikte bir finansal teknoloji olan Bitcoin''i bilançosuna ekleyen halka açık ilk şirket olduğunu ifadelerine ekledi.

BİTCOİN ALIM STRATEJİLERİNE ODAKLANACAĞIM

Micheal Saylor MicroStrategy firmasının CEO’luk görevinden ayrıldığını duyurmasının ardından yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı.

"Yönetim kurulu başkanı ve CEO rollerini ayırmak bize, hem Bitcoin alıp-tutma hem de kurumsal analitik yazılım alanında büyüme hedeflerimizi aynı anda kovalama imkanı tanıyacak. Ben yönetim kurulu başkanı olarak daha çok Bitcoin alım stratejilerine odaklanacağım. Phong ise genel kurumsal faaliyeti yürütecek"

BİTCOİN’LERİN TOPLAM DEĞERİ YAKLAŞIK 3 MİLYAR DOLAR EDİYOR

2020 yazından bu yana Bitcoin alımı yapan MicroStrategy''nin elinde 30 Haziran 2022 itibarıyla 129.699 Bitcoin bulunduğu biliniyor. Şirketin Bitcoin yatırımlarından dolayı bugüne kadar uğradığı toplam zarar ise 1 milyar 989 milyon dolar olduğu belirtildi.

Bugüne kadar MicroStrategy''nin elinde bulunan Bitcoin’lerin toplam değeri yaklaşık 3 milyar dolar ediyor.

MİCROSTRATEGY’İN HİSSELERİ 2022 GENELİNDE YÜZDE 50.1 DÜŞTÜ

Bitcoin hazirandaki 17.700 dolarlık seviyesinden bugün itibarıyla yüzde 23 yükselmiş olsa da yıl genelinde yüzde 51 değer kaybetti. MicroStrategy hisseleri de 2022 genelinde şu ana kadar yüzde 50.1 düştü.

Mali sonuçlar ve Saylor''ın görevi bıraktığının açıklanmasının ardından MicroStartegy hisseleri açılış öncesi işlemlerde yüzde 1.6 değer kaybetti. Firmanın piyasa değeri 3.03 milyar dolar oldu. Michael Saylor şirketinin bilançosuna Bitcoin eklemenin yanında sık sık yaptığı fiyat tahminleriyle de gündeme geliyor.

Röportajda Michael Saylor kişisel olarak 17.732 Bitcoin''i olduğu bilgisini paylaştı.

İlgili Haberler