İsrail'den Ukrayna'ya dost kazığı.  Askerler video çekip isyan etti

İsrail'den Ukrayna'ya dost kazığı.  Askerler video çekip isyan etti
Ukrayna ordusuna bağışlanan miğferlerin, 9 milimetrelik tabanca mermisini dahi durduramadığı ortaya çıktı. Ukrayna askerleri, durumu gösteren bir video çekip tepkisini dile getirdi.

Askerler video çekip isyan etti

OdaTV''nin haberine göre, başta Avrupa Birliği, Kanada ve ABD olmak üzere, Ukrayna’ya yapılan 27 milyar doları aşan askeri yardım, dünya basınında gündem oldu.
100 bin tanksavar füzesi ve roketi, on bin hava savunma füzesi, yüzlerce tank, obüs ve havan topunun yanı sıra, yüz binlerce ton mühimmat da Ukrayna’ya hibe edildi. 

Ukrayna ordusuna yapılan bir başka yardım ise, askerlerin can güvenliği için elzem kabul edilen balistik yelek ve miğfer oldu. Ancak Ukrayna’ya İsrail’den gönderilen “balistik” miğferlerin, aslında askeri seviyede olmadığı ortaya çıktı.

10 metreden yapılan atışlarda 9 milimetrelik tabanca mermisini dahi durduramadığı görülen miğferler, Ukraynalı askerlerin tepkisini çekti. “Böyle yardım mı olur?” diyen Ukraynalı askerler, miğferlerin işe yaramadığını göstermek için bir video çekti.

İsrail, Ukrayna’ya toplamda bin 500 adet miğfer ve balistik yelek hibe edileceğini söylemişti. Daha önce de Avrupa’dan gelen miğferlerde sorun yaşayan Ukrayna askerleri, sahte plastik mermiyi dahi durduramayan Avrupa miğferlerine tepki göstermişti.

İlgili Haberler