Millet ile araya demir bariyer!

Millet ile araya demir bariyer!
İstanbul Müftülüğü 'nün İstanbul'un fethinin 566. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği Enderun Teravihi namazında, Erdoğan ile vatandaşların arasına demir bariyer konulduğu görüldü. Söz konusu görüntü tepki çekti.

İstanbul'un fethinin 566. yıl dönümü nedeniyle Yenikapı etkinlik alanında kılınan Enderun usulü teravih namazında, bir görüntü tepkilere neden oldu. 

Namaz öncesi etkinlik alanı ve çevresinde polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alnırken , bu güvenlik önlemlerine ek olarak en önde namaz kılan protokol ile vatandaşlar arasına namazda da bariyer kondu. Protokol bariyerin önünde namaz kılarken, vatandaşlar bariyerin arkasında saf tuttu.

yenikapi-da-enderun-usulu-teravih-namazi-kilindi-4105101.jpg

Bu duruma birçok kişi tepki geldi. CHP'li eski milletvekili Hurşit Güneş de bunlardan biriydi. Güneş, "Allah nezdinde tüm kullar eşittir. Namazda da yakın saf tutulur. Malum İslamda tevazuu esastır. Hadi teravihte zevata önde protokol yeri ayrılmış, demir bariyer neyin nesi? Şunu bilin ki; dünyevi ayrıcalıklar elde edilse de, Allah nezdinde kullar arasında protokol olmaz!" ifadelerini kullandı.

screenshot_20.jpg

İlgili Haberler