İste Millet İttifakı'nın yeni ismi. Millet İttifakı'nın adı değişiyor

İste Millet İttifakı'nın yeni ismi. Millet İttifakı'nın adı değişiyor
Seçim tartışmaları son hız devam ederken, ittifakların son durumuna ilişkin önemli bir bilgi açığa çıktı. Yeniçağ TV'de Emre Kulcanay'a konuşan Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, ''Millet İttifakı'nın adı değişebilir'' dedi.

Vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında kuşkusuz erken seçim ve ittifakların konumu yer alıyor. Gezici Araştırma Merkezi Başkanı ve kamuoyu araştırmacısı Murat Gezici, Yeniçağ TV''de Emre Kulcanay''a konuk oldu. İttifaklar hakkında önemli ipuçları veren Gezici, ''''6 siyasi parti bir araya gelerek bir ittifak oluşturdu. Ancak muhtemelen bu ittifakın adı değişecek'''' sözlerini kullandı.

İTTİFAKIN ALTINDA KİMLER OLACAK?

Kurulan ittifakta, ayrı bir logosuyla CHP''nin ve hemen yanında da İYİ Parti''nin yer alacağını vurgulayan Gezici, ''''İYİ Parti, Demokrat Parti''yle birlikte hareket edebilir. Üçüncü ittifak olarak telaffuz edilen, ki aslında ittifak içinde bir ittifaktır bu. Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi. Bu iki partinin Türk siyasetinde 50 yıllık bir geçmişi var. Ve bu 50 yıllık bir geçmiş de onlara güven veriyor'''' diye konuştu.

Gezici, sözlerini şöyle sürdürdü:

''''Yeniden Refah''ın altında veya Saadet''in altında ise; Hüdapar, Deva ve Gelecek Partisi olabilir. Bu dört siyasi parti birlikte hareket edebilir. Bunlar, bir ittifak içerisinde, yani bir siyasi partinin altında yer alarak aslında aynı zamanda bir güven unsuru oluşturacaktır''''

İlgili Haberler