"Milletim darbeyi kendi lehine darbeye dönüştürdü"

"Milletim darbeyi kendi lehine darbeye dönüştürdü"
Erdoğan, darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ve 'FETÖ'ye yönelik devam eden soruşturmalar hakkında "Milletim, darbeyi kendi lehine darbeye dönüştürdü" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Kayseri’de müze açıldı. Kayseri’de Abdullah Gül Müzesi için açılış töreni düzenlendi. Törende ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım konuştu. Yıldırım'ın arkasından sırayla Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Açlışını yaptığımız Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'nin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzel eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi şahsım ve milletim adıma tebrik ediyorum. Ülkemizde siyasi müze geleneği yavaş yavaş oluşmaya başladı. Burada olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı olarak arzu edilirse tüm eski Cumhurbaşkanlarımız adına kurulacak şahsi müzeleri destekliyor ve istenen her türlü imkanı sağlıyoruz. Tarih yapan bir millet olarak tarihimizi kayda geçirme, yaşatma ve gelecek nesillere aktarma konusunda aynı başarıyı maalesef gösteremiyoruz. Elimizin altında dünyanın en kapsamlı, düzenli kayıtları olan Osmanlı arşivleri gibi bir hazine duruyor. Onu bile doğru dürüst değerlendiremedik. Bunun yanında bazı arşivlerin hurda niyetine gitmesinin utancını bile yaşadık. Hükümetimiz döneminde dijital arşiv konusuna özen verdik.

Bu millet 16 saatte darbeyi kendi lehine darbeye dönüştürdü. Meydanlara yürüyün dediğimiz zaman benim milletim meydanlara yürüdü. Bunun neticesini de 16 saatte Rabbimin lütfuyla aldı. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz'da bu millet gösterdi ki, inanmış insanların önünde hiçbir güç duramaz.

İlgili Haberler