Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
YENİÇAĞ'dan Mektup

YENİÇAĞ'dan Mektup

Milletin başına “İleri Demokrasi” ile gelen iş

Saygıdeğer okuyucularımız;
Geçen haftanın gündemine, bir türlü ardı arkası gelmeyen gözaltı dalgaları ve aramalar damgasını vurdu. Buna parelel olarak da toplumun değişik kesimlerinden çeşitli tepkiler geldi. Bunlar arasında en dikkat çekeni şüphesiz Ankara Baro Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun açıklamasıydı. Feyzioğlu, “somut fiil tanımı” yazılmamış arama kararlarıyla herhangi bir kişinin ev veya işyerinde yapılan aramanın hukuka aykırı bir uygulama olduğunu vurguladı. Bu noktaya Türk toplumunun dikkatini “önemle” arzettiğini belirten açıklamasını şöyle sürdürdü:
 “Bir arama kararında somut fiil yazmıyorsa bundan böyle hiçbir gazetecinin, sokakta yürüyen hiçbir kimsenin mesken özgürlüğü kalmamıştır. Çünkü böyle bir kararın alınması son derece kolaydır, iki dudak arasındadır... Böyle bir arama kararı herkesin başına gelmeye adaydır... ’Benim başıma gelmedi’ demeyin. Neden sadece başınıza geldiğinde haksızlık oluyor. ’Aman başımıza bir iş gelmesin’ diyen insanlarımıza sesleniyorum. Dostlarım, başınıza iş geldi...”
Evet, Ankara Baro Başkanı Prof. Feyzioğlu’nun bu açıklaması, milletimize hazmettirilmeye çalışılan “İleri Demokrasi”de ulaştığımız seviyeyi fazlasıyla anlatıyor değil mi?

Yazarın Diğer Yazıları