Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Millî Davamız Kıbrıs!

Sevgili Okuyucum; Birlikte Türk Milletiyiz Hareketi'nin düzenlediği, Millî Davamız Kıbrıs konulu Panel, 13 Mayıs 2016 tarihinde Ankara Barolar Birliği Salonu'nda gerçekleştirildi. Sevgili Hakan Paksoy'un, panel konusunu anlamlı biçimde konuklara özetleyen sözlerinden sonra; Millî Düşünce Merkezi Genel Başkanı, eski Devlet Bakanımız bilge insan, Sayın Sadi Somuncuoğlu, günümüzdeki Kıbrıs'ın içler acısı ötelenmiş durumunu dile getirdi. Sonra da Panelistlerin konuşmalarına geçildi. (E.Vali) Anayasa Mahkemesi Üyesi Sayın Mustafa Yıldırım'ın yönettiği panelin konuşmacıları şunlardı: Doç. Dr. (E. Kurmay Albay) Sayın Oğuz Kalelioğlu, Emekli Büyük Elçi Sayın Tugay Uluçevik, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Mücahitler Derneği üyesi Sayın Kâmil Özkaloğlu.

Sizlere, çok değerli konuşmacıların sadece bir-kaç cümlesini sunabileceğim: Doç. Dr. (E. Kurmay Albay) 'Magosa Fatihi' Sayın Oğuz Kalelioğlu: "Devletimizi yönetenler, ayrışmayı teşvik ediyorlar. Demirel Kıbrıs meselesi için İsmet Paşa'yla görüşebiliyordu.", "Türkiye kan ağlıyor; fakat şimdikiler Partili Cumhurbaşkanlığı ile Başkanlığı tartışıyor.", "16 Türk adası Yunanlılarca gasp edildi; kimse ses çıkarmıyor.", "Bugünkü Yunanlılar; Arnavut, Ulah ve Slav asıllıdır.", "Kıbrıs Türküne 1878'den beri kumpas kurulmaktadır; İngilizler tapu kayıtlarını Rumlar lehine değiştirdi" E. Büyük Elçi Sayın Tugay Uluçevik: "Kıbrıs millî davamızın savunulmasında rahmetli Rauf Denktaş'ın büyük payı vardır.", "Bu ülkede Dışişleri Bakanı Necmettin Sadak, 'Bizim bir Kıbrıs meselemiz yoktur' diyebilmiştir.", "Günümüzde Türkiye'de Kıbrıs konusunda, ilgisizlik ve bilgisizlik vardır.","Çekilen bayrağı Türkler indirmez". "Kıbrıs Mücahidi, Kâmil Özkaloğlu: "Anavatanımız Türkiye olmazsa biz hiçbir şey yapamayız", "Biz 445 yıldır Kıbrıs'tayız.", "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ortadan kaldırılması hedefleniyor", "En büyük zararı Birleşmiş Milletler'den gördük".

Ve Millî Düşünce...

Sevgili okuyucum, Türk milletinin bilgi kaynağı kurumlarından biri olan Millî Düşünce Derneği, hiç boş durmuyor. Kendi salonu dışında da önemli toplantılar düzenliyor. Nitekim 10 Mayıs 2016 tarihinde Ankara'da Hamamönü'ndeki Kabakçı Konağı'nda büyük şairimiz Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu için anma toplantısı düzenledi. Şairimizin oğlu Sayın Talat Gençosmanoğlu, Prof. Dr. Sayın A. Bican Ercilasun ve bendeniz Mevlüt Uluğtekin Yılmaz; seçkin davetli topluluğu huzurunda o görkemli şairimizi andık. Toplantının bitiminde Sayın Sadi Somuncuoğlu, şairimizle olan anılarını anlattı. Sevgili Hicabi Koçak'ın gönüllerimizi ateşleyen o görkemli duasıyla toplantı sona erdi.

Efendim; 11 Mayıs 2016'da Millî Düşünce Merkezi'nin Ziya Gökalp Salonu'nda da milletimizin bilge evladı Sayın İbrahim Okur; "Millî Eğitimin olmazsa olmaz on ilkesi" konulu konferans verdi. Sayın Okur, gerçekten milletimizin donanımlı evlatlarından birisi. Bu görkemli konferansı sadece salondakiler değil; bütün Türk milletinin izlemesini çok isterdim. Ama Sayın Okur, konferans metnini bana gönderdiler. Bu metni e.posta ile dileyen okuyucularıma -Pazar gününden itibaren-iletebilirim.

Ve kitap...

Değerli yazarımız Necdet Ekici'nin daha önce yayımladığım "Yüreğimdeki Cemre" ve "Gül Olacaksın" adlı öykülerinin yeni baskıları topluma sunuldu. Bu gönül okşayan öykülere Akçağ Yayınları'nın 312 432 17 98 numaralı telefonundan erişebilirsiniz.

Gerçekten "Kültüre adanmış bir ömür"ü yaşayan, Hoca Ahmet Yesevî Vakfı'nın hizmetkârı sevgili Erdoğan Aslıyüce dünyayı dolaştı ve 40'ın üzerinde eser üretti. Sadece kitaplar değil; aylık Yesevî Dergisi'de yıllardır onun omuzlarında. O çalışkan, gönül dostu bir insan. Son kitabının adı: "Kültüre Adanmış Bir Ömür: Erdoğan Aslıyüce". Bu güzel esere ve aylık Sevgi Dergisi YESEVÎ'ye, Vakfın 212 638 50 12 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.

Sevgili okuyucum; bu hafta Kazakistan'da olacağım. Gelecek hafta izlenimlerimi sizlere sunacağım.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları