'Milli Dayanışma Kampanyası' için çalışanlara mesaj gönderildi: Maaştan kesilecek!

'Milli Dayanışma Kampanyası' için çalışanlara mesaj gönderildi: Maaştan kesilecek!
Korona virüsüne karşı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan 'Milli Dayanışma Kampanyası'nın yarattığı tartışma sürerken, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) gönderilmek üzere çalışanların maaşından 400 TL'ye kadar kesinti yapacak. Diğer yandan Yargıtay da çalışanlarından kampanyaya destek olmasını istedi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nin (BOTAŞ) çalışanlarına gönderdiği yazıda ‘Milli Dayanışma Kampanyası'na gönderilmek üzere işçilerin maaşlarından kesinti yapılacağı belirtildi.

Çalışanlara gönderilen SMS ve e-postaya göre kapsam dışı personelin maaşından 400 TL, kapsam içi personelin maaşından ise 200 TL kesinti yapılacak. Bu miktarlardan daha az veya daha fazla bağış yapmak isteyen personel durumu yönetime bildirecek.

eucsa43xqaics-0.jpgYARGITAY BAĞIŞ MİKTARI BELİRLEDİ

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre ise; Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da hakim ve savcılar başta olmak üzere diğer çalışanlardan kampanyaya destek olunmasını istedi. Akarca imzası ile çalışanlara gönderilen yazıda, “Alt sınır bin TL’den, personelimiz için de 100 TL’den az olmamak üzere ilan edilen hesap numarasına 20 Nisan 2020 tarihine kadar yardımda bulunulması hususu saygıyla duyurulur” denildi.

ÖĞRETMEN VE MÜDÜRLERE ‘BAĞIŞ YAP, DEKONT GÖNDER’ BASKISI

Sözcü'de yer alan habere göre Milli Eğitim Bakanlığı’nda genel müdür, daire başkanı, il müdürü gibi bürokratların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na maaşlarını bağışlamasının ardından il milli eğitim müdürleri harekete geçti. Müdürlerin, kampanyaya katılımı arttırmak için okul yöneticileri ve öğretmenler üzerinde baskı oluşturulduğu iddia edildi.