Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan Yıldırım’a destek

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan Yıldırım’a destek
31 Mart’ta yapılan yerel seçim öncesinde Cumhur İttifakı’nın adayları için destek isteyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu tutumunu 23 Haziran’da İstanbul’da yapılacak büyükşehir belediye başkanlığı seçimi öncesinde de sürdürdü.

31 Mart’ta yapılan yerel seçim öncesinde bakanların Türkiye’nin dört bir yanına dağılarak Cumhur İttifakı’nın adayları için oy istemesi büyük tartışmalara neden olmuştu.

YSK’nın kararı sonrası 23 Haziran’da İstanbul’da yapılacak büyükşehir belediye başkanlığı seçimi öncesinde de bakanların tutumu değişmezken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Binali Yıldırım’a destek geldi. 31 Mart öncesinde de adaylar için oy isteyen Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda AKP’nin adayı Yıldırım’a destek oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Binali Yıldırım’ın vaatlerini sıralayarak Yıldırım’ın Twitter hesabını etiketledi.

ziya.png

31 MART ÖNCESİNDE DE OY İSTEMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 31 Mart’ta yapılan yerel seçim öncesinde de Cumhur İttifakı’nın adayları için oy istemişti.

Selçuk, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde MHP’nin adayı için destek isterken, "Biraz önce MHP seçim bürosundaydım. Bizim burada ayrımız gayrımız yok. Hep beraber hareket ediyoruz. Eğer Ankaralı hem de Gölbaşılı bir Milli Eğitim Bakanı varsa, bu topraklardan çıkmış bir bakan varsa, daha önce Gölbaşı'nda çıkan oy oranı neyse onun üzerine çıkması gerekiyor” demişti.

“EĞİTİMDE BEKLENTİ VARSA YEREL SEÇİMDE BİZE DESTEK OLUNMALI”

Yerel seçim öncesinde AA Editör Masasına konuk olan Selçuk, "Eğitim demokrasiyle çok yakından ilgili. Eğitimde güçlü bir beklenti varsa o zaman yerel seçimlerde bize destek olunması gerektiği çok açık" ifadelerini kullanmıştı.