Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kardeşinin yaptığı liyakatsız atamayı bu sözlerle savundu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kardeşinin yaptığı liyakatsız atamayı bu sözlerle savundu
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liyakatsiz atamaları doğruladı ve 15 Temmuz sürecine dikkat çekerek “Türkiye o dönem kendisini savunmak ile meşguldü” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan, “Liyakatsiz atama” itirafı geldi. MEB bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Selçuk, 2018 yılında gerçekleştirilen mevzuata aykırı atamaları 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine bağladı.

Birgün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, Bakan Selçuk, “Türkiye 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendisini savunmakla meşguldü. O dönemdeki atamalar o günün koşulları içerisinde yapıldı dedi.

O GÜNÜN KOŞULLARI

Selçuk, 2018-2019 yıllarında ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrosuna atanan personelin yüzde 70’inin kadro için gerekli şartları taşımadığını anımsatan CHP ve HDP’li milletvekillerine, “15 Temmuz” savunması yaptı. Liyakatsiz atamaları doğrulayan Selçuk, "Milli eğitimde de o dönemdeki atamalarla ilgili bazı iş ve işlemler, elbette o günkü koşullar içerisinde yapıldı” diye konuştu.

Bakan Selçuk, gerekli şartları taşımamalarına karşın eğitim kadrolarına atananların, hukuki anlamdaki engeller ve “gayretleri” nedeniyle görevlerine halen devam ettiğini ifade etti. Yeni dönemde ilişkin “Liyakat konusunda daha dikkatli olmalıyız” özeleştirisinde bulunan Selçuk, “O dönemki yönetmelik neyse ona göre atanmışlar. Bu dönemki yönetmelik bunu kabul etmiyor” ifadesini kullandı.

"GÖREVLERİ DEVAME EDİYOR"

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise liyakatsiz atamalara 15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimini gerekçe gösteren Bakan Selçuk’a, atamaların 2018-2019 eğitim öğretim yılında yapıldığını anımsattı. Bakan Selçuk’un CHP’li Yavuzyılmaz’a “Şimdi o insanların görevi devam ediyor. Yani onlar bir yıllığına ilçe müdürü olmadılar, görevi devam ediyor. Dolayısıyla, tabii ki 2018’de olacak” yanıtını vermesi ise gülüşmelere neden oldu.