Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kimdir?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kimdir?
Yeni dönemin ilk kabinesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığına Prof. Dr. Ziya Selçuk getirildi. Peki Prof. Dr. Ziya Selçuk kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) koltuğuna bir eğitimci getirildi. Yeni Bakan, yaklaşık 20 yıl Gazi Üniversitesi İlköğretim Bölümü’nde öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Ziya Selçuk oldu. Böylece eğitimci Milli Eğitim Bakanıbeklentisi de karşılandı. Prof. Dr. Selçuk, 2003-2006 yılları arasında MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenmişti.

PROF. DR. ZİYA SELÇUK KİMDİR?

Prof. Dr. Ziya Selçuk, 1961 Ankara doğumlu. 2003-2008 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yapan Selçuk, uzun yıllar Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyeliği görevini yürüttü.  Talim terbiye kurulu başkanı olduğu sırada müfredat değişikliği de yapan Selçuk, aynı zamanda maya okullarının da kurucusu.

Rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, gelişim, öğrenme ve mizaç konularında çok sayıda araştırması bulunan Selçuk'un kitapları arasında ‘insan İlişkilerinde kendini açma', ‘Gelişim ve öğrenme', ‘Okul deneyimi ve uygulama', ‘Dikkat eksikliği ve hiperaktif çocuklar' ve ‘Sınıf içi rehberlik uygulamaları' bulunuyor.