Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan öğretmenleri tekrar isyan ettirecek açıklama, seminer kararı sonrası öğretmenler isyan etmişti

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan öğretmenleri tekrar isyan ettirecek açıklama, seminer kararı sonrası öğretmenler isyan etmişti
Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar sonrası seminerler için okullara çağrılan öğretmenler sosyal medya üzerinden bu karar tepki göstermiş, seminerlerin başlaması sonrası ise öğretmenlerin korona olduğuna ilişkin haberler gelmişti. Konuyla ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Belirli vakalar üzerinden istismar zemini hazırlamak doğru değil kanaatindeyim” açıklamasında bulundu.

TOLGA ŞAHİN/ YENİÇAĞ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim çalışmaları ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarıyla ilgili basın toplantısında konuştu. Toplantı sonrası, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ziya Selçuk korona olan öğretmenlerle ilgili soruya “Belirli vakalar üzerinden istismar zemini hazırlamak doğru değil kanaatindeyim” yanıtını verdi.

"KAMUDA ÇALIŞAN HERKES İŞİNİN BAŞINDA"

Öğretmenlerin korona olduğunun açıklanmasının ilginç olduğunu belirten Selçuk, “Biz dedikodunun ötesinde veriye dayalı olarak isim isim saptamalara sahibiz. 957 bin öğretmenimiz içinde hangisinin kronik rahatsızlığı var hangisinin korona riski var bunları isim isim biliyoruz. Risk grubunda olanların okula gelmemesini ifade etmiştik. Kamuda çalışan herkes işinin başında mı başında. Siz hiç bankada çalışanlar arasında karayollarında çalışanlar arasında korona oldu açıklaması duydunuz mu? Öğretmenlerin korona olduğunun açıklanması ilginç. Bizim polisimiz sağlıkçımız işinin başında. Belirli vakalar üzerinden istismar zemini hazırlamak doğru değil kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

"VELİLER ENDİŞELİ"

Korona virüs salgını sonrası okulların açılışıyla ilgili gelen açıklamalar ve seminere katılan öğretmenlerin korona olduğunun açıklanmasıyla birlikte endişelenen veliler, okulların açılışıyla birlikte çocuklarının korona olmasından ve özellikle evdeki yaşlı bireylere virüsü taşımalarından endişe ediyor. 

 

İlgili Haberler