Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı. Velilerin isteğine bağlı olacak

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı. Velilerin isteğine bağlı olacak
Son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, öğrencilerin yüz yüze eğitime devam etme durumlarının, velilerin isteğine bağlı olacağı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı. Velilerin isteğine bağlı olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından korona virüs salgınında uygulanan yasaklara ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8. ve 12. sınıf öğrencileri için de güzel haberi duyurdu. Erdoğan, "Okullar tüm okul öncesi eğitim kurumları ilkokullarda 8. 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli şehirlerde eğitim, öğretime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece liselerde yüz yüze sınavlarda yapılacak" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın açıklamalarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı''ndan da konu ile ilgili detaylar geldi. Bakanlık, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecek. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olacak. 

Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacak.