Bakanlıktan patronları sevindirecek hamle. Yönetmelik değişti

Bakanlıktan patronları sevindirecek hamle. Yönetmelik değişti
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklik ile yeni sınıf mevcudu sayısı 30’a yükseltildi.

Birgün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle özel okullarda sınıf mevcudu 24’ten 30’a çıkarıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin sınıf mevcuduyla ilgili maddesi değiştirildi. Buna göre “Okullarda sınıf mevcutları; okul öncesi eğitimde 20, organize sanayi bölgelerinde açılan mesleki ve teknik Anadolu liselerinde 30, diğer (özel) okullarda ise 24’ten fazla olamaz” iken son değişiklikle özel okullar için yeni sınıf mevcudu şartı en fazla 30’a yükseltildi. Özel okulların okul öncesi eğitim sınıfları için 20 olan sınıf mevcudu aynı kaldı.

Öğretmen ve veliler karara tepki gösterdi. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Yürütme Kurulu Üyesi Ozan Fındık, “Patronların istediği oldu” dedi ve ekledi: “Patronlar bu değişikliği uzun zamandır istiyorlardı. Bu talebi bakanlık değerlendirdi. Bu karar patronların karını daha da arttıracak. Eğitim kalitesinin daha yüksek olması için iddialar vardı. Bu değişiklikle beraber bu iddialar çöpe dönüşmüş oldu.”

İlgili Haberler