Milli Eğitim yeni öğretmen ataması yapacak mı?

Milli Eğitim yeni öğretmen ataması yapacak mı?
Öğretmen adayları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan öğretmen atamaları ile ilgili bilgi beklerken, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kadrolu öğretmen atamalarına dair açıklama yapılmadı. Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde.

Öğretmen adaylarının atama bekleyişi sürüyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan veya Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kadrolu öğretmen atamalarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Bu belirsiz açıklamalar atanamayan on binlerce öğretmen adayında tedirginlik yaratırken, 'Öğretmen atamaları, ücretli öğretmenlik, öğretmen atamaları ne zaman?, MEB, atama bekleyen öğretmenler' gibi ifadeler Google'da en çok aratılan ifadeler arasına girdi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN OLACAK?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 100 günlük eylem planı açıklamasının ardından 20 bin sözleşmeli öğretmen atanacağını söylemişti. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Twitter hesabından paylaşımda bulunarak "100 gün içinde öğretmen atamalarını gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı da ücretli öğretmen atamalarına ilişkin atama takvimi yayınlamıştı. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI İÇİN BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un talimatıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre sözleşmeli öğretmen atamaları ile ilgili ön başvurular 19-23 Kasım tarihleri aralığında alınacak. Atama bekleyen öğretmen adaylarının sözlü sınava alınacakları merkezler 3 Aralık’ta MEB tarafından açıklanacak.

Sözlü sınavların gerçekleşeceği tarih aralığı ise 10-31 Aralık.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Sözleşmeli öğretmen atamaları için yapılacak ön başvurularda 2017 ve 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) dikkate alınacak.

SOSYAL MEDYADAN ZİYA SELÇUK'A ÇAĞRI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a seslerini duyurmak isteyen, atama bekleyen felsefe bölümü mezunları Twitter üzerinden kampanya başlattı.

Felsefe öğretmenine verilen kontenjanı az bulan mezunlar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a, MEB bünyesine daha fazla öğretmen atanması amacıyla, "ZiyaHoca FelsefeciAta'' başlığıyla sosyal medya üzerinden seslendiler.

Açılan etiket çok kısa zaman içerisinde Türkiye gündemine girdi.

İşte atama bekleyen öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un görmesi için yaptığı paylaşımlardan bazıları:

sd-007.pngsd1.pngsd2.pngs3.pngsd3.pngsd4.png

İlgili Haberler