Milli Eğitim’den İdlib’e yardım kampanyası

Milli Eğitim’den İdlib’e yardım kampanyası
Sancaktepe İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMMDER), İstanbul Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle İdlib’e yardım kampanyası başlattı.

Sancaktepe İmam Hatip Lisesi Mezunları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle İdlib’e yardım kampanyası başlattı. Birgün gazetesinden Mustafa Kömüş’ün haberine göre; Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okullara gönderilen yazıda şunlar dendi:

“Sancaktepe İmam Hatip üyesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (SIMMDER) yazılarında: ağır savaş koşulları nedeniyle zorunlu göçe maruz kalan sınırımızdaki savaş mağdurlarının soğuktan korunmaları amacıyla briket ev yapımı ve geçici gıda ihtiyaçlarının karşılanması için un yardımı toplama kampanyası düzenlemek istediklerini belirtmektedirler. Söz konusu yardım toplama kampanyasının ilçemiz okullarında; ilgili okul idaresinin gözetim: denetim ve sorumluluğunda gönüllülük esasına göre yapılmasının müdürlüğümüzce uygun görüldüğüne dair Kaymakamlık Onayı ekle gönderilmiş olup. 18.02.2020 Salı günü mesai bitimine kadar yardım zarflarının teslim alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

Yazının ardından zarflar okullara dağıtılmaya başlandı. Zarflarda “İdlib’deki ağır savaş koşulları nedeniyle zorunlu göçe maruz kalan sınırımızdaki mazlumlar için briket ve un yardım kampanyası 1 metrekare ev 90 TL-5 kg un 10 TL”