Milli Piyango ve Sayısal Loto’da korkunç iddia

Milli Piyango ve Sayısal Loto’da korkunç iddia
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Tele1'de katıldığı canlı yayın programında 2019 yılında Milli Piyango'da yaşanan tartışmalara değinerek, konuyu gündeme getirmelerinin ardından Milli Piyango Genel Müdürü Muammer Çolak'ın görevden alındığını söyledi. Çolak, ne bir açıklama ne de bir soruşturma açıldığını söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Tele1'de Zeynel Lüle’nin konuğu oldu. Milli Piyango çekilişlerindeki dikkat çeken tesadüfleri 2019 yılından beri takip ettiğini söyleyen CHP’li Tarhan, o yıl ki piyango bedeli 70 milyonun nereye gittiğinin belli olmadığını söyledi. "Şu bölgeye çıktı dediler, sahibi çıkmadı. Hazine’ye devredildi" diyen Tarhan, daha sonraki şaibeleri Meclis’e taşıdıklarını söyledi.

"BİR GÜN SONRA MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI"

Bir çekilişte, noterlerin birbirine bakarak gülümsediğini söyleyen Tarhan, "Devletin televizyonu TRT’de daha çekilmeden milli piyango nereye çıktı gösteriyor. Bunun üzerine önerge verdik, sorduk. Milli Piyango idaresindeki bu şaibelerin ortaya çıkarılması gerektiğini düşündük.

İnsanların umudunu bağladığı bir kurum özelleştirdikten sonra bu noktaya nasıl geldi diye sorduğumuzda bakan bize sadece link gönderdi buradan öğrenebilirsiniz diye. Biz bunu sorduktan bir gün sonra Milli Piyango Genel Müdürü Muammer Çolak, görevden alındı. Şaibe mi var, yolsuzluk mu var neden görevden alındığı açıklanmadı. Olay kapatıldı." dedi.

Tarhan, "Numaraların aynı çıkması, tek şahsa bu paraların ödenmesi tesadüf değil. Açık açık ortada, bu numaraları tek kişi biliyor. Ankara’da 3 bölgeye çıkması bunlar tesadüf değil. Biz de bir söz var, her yol Çankaya’ya çıkar. Sayısal Loto’nun çekilişleri de Çankaya’ya çıkar." şeklinde konuştu.