Milli Savunma Bakanı Akar, Akşener’i ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Akar, Akşener’i ziyaret etti
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'de devam eden operasyona ilişkin siyasi partilere bilgi veriyor. Akar ilk olarak İYİ Parti'ye giderek, Meral Akşener ile görüştü.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyinde devam eden Barış Pınarı Harekatı kapsamında siyasi partileri bilgilendirme toplantısının ilkini İYİ Parti ile gerçekleştirdi.

Akar, 12.30'da başlayan bilgilendirme toplantısında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bilgi verdi. Toplantıda, İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da yer aldı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Hulusi Akar, "Devam etmekte olan Barış Pınarı harekatı ile ilgili öncesi ve sonrası ile ilgili bilgileri kendisiyle paylaştık. Sayın genel başkanın görüşlerini dinledik sorularını cevaplandırmaya çalıştık. Masa üstündeki ittifaka uygun bir şekilde bir çözüm için uzun süre çalıştık ama bu ABD’yle çözüm olmayınca harekete geçtik. Resulayn ve Tel Abyad kontrol altında. Bölgenin kontrolü ile ilgili çalışmalar devam ediyor Tel Abyad’da Resulayn’da ülkemiz lehinde oradaki vatandaşların yaptıkları gösteriler verdikleri destekler bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir." dedi.

'FOTOĞRAFLA, FİLMLE TESPİT ETTİK'

Akar sözlerini şöyle sürdürdü; "DEAŞ konusunda bir hapishane meselesi var. Bu hapishane ile ilgili de biz elimizden gelen gayreti göstermeye kararlıyız. Ancak bölgemizde bir tek DEAŞ hapishanesi vardı, onun da gittiğimiz zaman YPG'liler tarafından boşaltıldığını, oradaki DEAŞ'lıların kaçırıldığını gördük. Bunları da fotoğrafla, filmle tespit ettik ve oradaki ilgili muhattaplarla bunları görüştük, görüşmeye de devam edeceğiz. Mücadelemiz, sadece YPG ile değil DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle. Bizim için tek hedef teröristler."

Akar, saat 16.30'da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek.  Akar'ın yarın ise, tedavisi tamamlanarak makamına dönen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de ziyaret ederek harekatla ilgili bilgi vereceği kaydedildi.

resim1_9686059.jpg