MSB açıkladı. Teröre büyük darbe

MSB açıkladı. Teröre büyük darbe
Milli Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz bir ay içerisinde PKK/KCK Terör Örgütü mensuplarına yönelik icra edilen operasyonlar neticesinde yurt içinde 53, yurt dışında 66 olmak üzere toplam 119 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığ yurt içi ve dışında gerçekleştirilen operasyonlar ve yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamada bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, "Geçtiğimiz bir ay içerisinde PKK/KCK Terör Örgütü mensuplarına yönelik icra edilen operasyonlar neticesinde yurt içinde 53, yurt dışında 66 olmak üzere toplam 119 terörist etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

HUDUT GÜVENLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Hudut güvenliğinin 7 gün 24 saat esasına göre sağlandığına dikkat çekilerek, "Hudut birliklerimize yönelik her türlü taciz ve saldırılara meşru müdafaa çerçevesinde tereddütsüz olarak karşılık verilmektedir. PKK/PYD-YPG terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde çok sayıda; silah, mühimmat ve yasa dışı malzeme ele geçirilmiştir. Sınırlarımızda teknolojik vasıtalarla desteklenmiş fiziki güvenlik sistemleri tesis edilmekte, ayrıca hudut birliklerimizin imkân ve kabiliyetleri sürekli olarak geliştirilerek sınır güvenliğinde etkin tedbirlerin alınması sağlanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.