Milli Takım helva gibi grupta nasıl lider oldu

Milli Takım helva gibi grupta nasıl lider oldu

A Milli Takımımız, Avrupa UEFA Uluslar Ligi C Grubu liderliği için Lüksemburg ile karşı karşıya geldi. İki takım da grupta oynadığı ilk iki maçını kazandı. Milli takımız bu maçlar da kalesini rakiplere kapatırken 10 gol kaydetti. Ev sahibi Lüksemburg ise iki maçta 3 gol atarken o da kalesinde gol görmedi. 

Milli takımlar sorumlusu Stefan Kuntz “helva gibi!” gruptan çıkmak için rakipleri sıkı takibe aldığını, maçlarını dikkatle izleyip analiz ettiğini basın toplantısında söyledi. Hatta Lüksemburg’un grupta en ciddi rakip olduğunu ifade etti. Lüksemburg ve milli takımı aynı kefeye koymak müsabakanın pazarını kıymetlendirmekten başka bir şey değil! Bu ülke ile 7 maç oynamışız 6 galibiyet bir yenilgimiz var. Üç milli maçın toplam izlenme oranı Survivor’ın bir bölümü kadar yoksa biraz düşünmek lazım! Neredeyse ülkemizin yarısının milli maçtan haberi yok.

Beklendiği gibi karşılaşmaya daha hızlı başlayan, oyunun kontrolünü ilk dakikadan itibaren eline alam taraf A milli takımımız oldu. Önde baskı kurup ev sahibi takımı hataya zorlayıp oynamasına izin vermedi. Milli takım daha fazla topla oynayıp çok sayıda duran top kullanmasına rağmen Lüksemburg kalesinde ciddi bir pozisyon hazırlayamadı. Lüksemburg savunmasının elle kestiği topu maçın hakemi doğru kararla penaltı olarak değerlendirdi. Kaptan Hakan Çalhanoğlu topu filelere gönderdi. İlk yarıda futboldan çok skor bizi mutlu etti. 

İkinci yarı daha hareketli başladı. Kendi sahasında, Türk taraftarları önünde kaybedecek bir şeyi olmayan Lüksemburg takımı en azından eşitlik için daha çok isteyen taraf olsa da gol pozisyonlarında istediği üretkenliği bir türlü sağlayamadı. Kaleyi bulan şutu yok. Uğurcan’ın kalede olduğunu hatırlatan ciddi bir atağı olmadı. Top yapma gayreti içinde oldular. Atamayana atarlar kuralı 76.dakikada işledi. Serdar Dursun 7. maçında 7.golünü attı. Bu gol millileri rahatlattı. Ev sahibi takımın kabusu oldu. Beklendiği gibi, bu grupta sürpriz yok. Şunu unutmayalım üç maçta 12 gol atsak da bu takımın iş bitirici golcüsü yok. Bu futbol ile C liginin bir tık üstündeyiz. B ligi için çok çalışıp, gelişmeliyiz.
 
Bir kaç cümle de milli takımızı izlemek üzere tribünlerde yer alan taraftar için yazmak lazım. Hiç akıllanmayacağız. O yanıcı maddeleri sahaya sokmak, yetmedi, yakıp sahaya atmak ülke adına ayıptır. Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimize yakışmadı.

Yazarın Diğer Yazıları