Milli Takım İzlanda’da umduğunu bulamadı

Milli Takım İzlanda’da umduğunu bulamadı
A Milli Takım Euro 2020 elemeleri kapsamında çıktığı İzlanda maçında aradığını bulamadı. Şenol Güneş’in öğrencileri karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Fransa karşısında alınan 2-0'lık galibiyet sonrası morali iyice yükselen A Milli Takım İzlanda deplasmanında aradığını bulamadı. Euro 2020 elemelerinde deplasmanda İzlanda ile karşılaşan Milli Takım, karşılaşmadan 2-1’lik mağlubiyet ile ayrıldı.

21. dakikada rakip İzlanda maçta 1-0 öne geçti. Golü atan isim ise Sigurdsson oldu. Ceza sahasının sağ çaprazında Hasan Ali, Sigurdsson'a bir faul yaptı. İzlanda tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullandı. Ceza sahası içerisinde oluşan karambolde Sigurdsson topa vurmayı başardı ve topu ağlara gönderdi.

Mücadelenin 32. dakikasında Millilerimiz orta sahada resmen kayboldu ve bir kez topu filelerimizde gördük. Skor 2-0'a geldi. Gylfi Sigurdsson'un kullandığı köşe vuruşuna ceza sahasında Bjarnason kafayı vurdu. Arka direğe doğru hareketlenen topa yine Ragnar Sigurdsson vuruşunu yaptı; kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.

Mücadelenin 40. dakikasında kullandığımız köşe vuruşunda Dorukhan topa iyi yükseldi ve topu ağlara göndermeyi başardı. Genç futbolcunun golü ile aradaki farkı 1'e indirdik. İrfan Can'ın kullandığı köşe vuruşunda ön direkte kafa vuruşunu yapan Dorukhan, topu ters direkten ağlarla buluşturmayı başardı. Dorukhan Toköz, A Milli Takım'daki ilk golünü kaydetmiş oldu.

Mücadelenin 2. yarısına Şenol Güneş oyuncu değişikliği yaparak başladı. Yusuf Yazıcı, ilk yarıda etkisiz kalan Kenan Karaman yerine oyuna dahil oldu.

73. dakikada oyuna sonradan girmesine rağmen oldukça etkili işler çıkartan Yusuf Yazıcı oldukça uzaktan şansını denemesine rağmen etkili bir şut çıkarmayı başardı. Ancak rakip file bekçisi sol köşeden topu kornere çelmeyi başardı.

Maçta başka gol olmadı ve Milli Takım mücadeleyi 2-1 kaybetti.