Milli takımımız dünya şampiyonu oldu

Milli takımımız dünya şampiyonu oldu
Türkiye, 2017 FIVB U23 (23 Yaş Altı) Dünya Voleybol Şampiyonası finalinde Slovenya’yı 15-12, 15-11, 15-13 ve 15-8'lik setlerle 4-0 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Slovenya'nın başkenti Ljubljana'daki Arena Stozice'de Türkiye ile Slovenya final maçında karşılaştı. Ay-yıldızlılar mücadeleden 4-0 galip ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu. 

Türkiye, ilk sette Slovenya karşısında 15-12 üstünlük sağladı. Etkili oyununun sürdüreren ay-yıldızlı ekip ikinci setten 15-11, üçüncü setten 15-13, dördüncü setten ise 15-8 üstünlükle ayrılarak mücadeleyi 4-0 kanazdı ve 3'üncüsü düzenlenen Dünya 23 Yaş Altı Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda ilk altın madalyasını kazanmış oldu. 

BU ZAFER BİZİM

2017 Dünya 23 Yaş Altı Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Slovenya'yı 4-0 mağlup eden Türkiye, kupasını aldı. 

Karşılaşma sonrası duygularını payyaşan Başantrenör Ataman Güneyligil, "Final gibi bir final oynadık. Bazı hatalar yaptık, hemen hatalarımızın farkına varıp, çözüm bulduk ve oyunumuzu oynamaya devam ettik. Duygularımı anlatacak kelime bulamıyorum, çok mutluyum. Oyuncularıma ve Federasyonumuza çok teşekkür ederim" dedi.

Takım kaptanı Çağla Akın ise "Çok sabırlı bir oyun oynadık ve rakibin hata yapmasını bekledik, Bulgaristan maçından sonra Türkiye'nin geri döndüğünü söylemiştim. Yarı finalde ve bugün bunu ispatladık. Takım arkadaşlarım, antrenörlerimiz, ekibimizle gurur duyuyorum. Federasyonumuza teşekkür ediyorum. Hep birlikte rüyamızı gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Bize inanan ve destekleyenlere, ailelerimize, herkese çok teşekkür ederim."

İlgili Haberler