Milli Takım'ın rakipleri belli oluyor

Milli Takım'ın rakipleri belli oluyor
Euro 2020’de eleme gruplarının belli olacağı kura çekimi bugün saat 14.00’te İrlanda’da yapılacak. Türkiye’nin üçüncü torbada yer alacağı organizasyonda takımlar 10 grupta mücadele edecek. Karşılaşmalar ise 2019 Mart ayında başlayacak.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda elemelerin grup kura çekimi bugün gerçekleşecek. İrlanda’nın Başkent’i Dublin’de yapılacak kura çekimi saat 14.00’te başlayacak ve TRT Spor’dan canlı olarak ekranlara gelecek. 2020 eleme grupları kura çekiminde ülkeler, UEFA Uluslar Ligi’ndeki başarılarına göre belirlenen sıralamaya göre 7 farklı torbaya ayrıldı. Türkiye, 3. torbada yer alırken, UEFA Uluslar A Ligi gruplarını ilk sırada bitirerek bu organizasyonun finallerinin Final- Four aşamasına kalan ülkeler için ayrı bir torba oluşturuldu. Avrupa Şampiyonası’nın ilk kez düzenlendiği 1960 yılının 60. yıl dönümüne denk gelen turnuvanın finalleri 12 farklı ülkenin ev sahipliğinde düzenlenecek. Takımlar, beşerli 5 grup ve altışarlı 5 grup olmak üzere 10 grupta mücadele edecek.

ÖNCE ULUSLAR LİGİ

A’dan E’ye kadar olan gruplarda 5, F’den J’ye kadar olan gruplarda 6 takım yer alacak. Kura çekimi, Uluslar Ligi torbasında yer alan takımların gruplara yerleştirilmesi ile başlayıp 1. torba ile devam edecek ve son olarak 6. torbaya gelinecek. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar, direkt finallerin yolunu tutacak. Kalan 4 takım ise Mart 2020’de oynanacak UEFA Uluslar Ligi’nden gelecek takımların oynayacağı Play-Off karşılaşmaları yoluyla belirlenecek. Torbalardaki takımlar ise şu şekilde:

Uluslar Ligi: İsviçre, Portekiz, Hollanda, İngiltere

1.Torba: Belçika, Fransa, İspanya, İtalya, Hırvatistan, Polonya

2.Torba: Almanya, İzlanda, Bosna Hersek, Ukrayna, Danimarka, İsveç, Rusya, Avusturya, Galler, Çekya

3.Torba: TüRKİYE, Slovakya, İrlanda Cum., Kuzey İrlanda, İskoçya, Norveç, Sırbistan, Finlandiya, Bulgaristan, İsrail

4.Torba: Macaristan, Romanya, Yunanistan, Arnavutluk, Karadağ, K.Rum Kesimi, Estonya, Slovenya, Litvanya, Gürcistan

5.Torba: Makedonya, Kosova, Belarus, Lüksemburg, Ermenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Moldova, Cebelitarık, Faroe Adaları

6.Torba: Letonya, Lihtenştayn, Andorra, Malta, San Marino