Milli voleybolcu Gizem Örge ağlayarak anlatmıştı... Milli Takım'a gidememe nedeni bambaşka çıktı!

Milli voleybolcu Gizem Örge ağlayarak anlatmıştı... Milli Takım'a gidememe nedeni bambaşka çıktı!
Uzun yıllar A Milli Kadın Voleybol Takımı'na çağrılmayan voleybolcu Gizem Örge, şampiyonluk sonrası ağlayarak milli takıma gelemediği günleri anlatmıştı. Eski TVF yöneticisi Kurtaran Mumcu, Örge'nin neden milli takıma alınmadığını açıkladı.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, bu yaz ayında kazandığı başarılarla Türkiye'yi ekranlara kilitledi.

Uzun yıllardır altın madalyanın kapısından dönen takım, geçtiğimiz yıl İtalyan antrenör Giovanni Guidetti ile yolların ayrılması ve Daniele Santarelli'nin göreve gelmesiyle yeni bir sayfa açmıştı.

Küba asıllı yıldız oyuncu Melissa Vargas'ın takıma katılmasının yanı sıra, uzun yıllardır Türkiye'de en iyi libero seçilmesine karşın Filenin Sultanları'na çağrılmayan Gizem Örge de milli formaya geri dönmüş, Örge'nin uzun yıllar sonra yeniden takıma çağrılması ise Guidetti'nin ayrılışına bağlanmıştı.

ŞAMPİYONLUK SONRASI GÖZYAŞLARINA BOĞULMUŞTU

FIVB Milletler Ligi'ni kazanarak sezona fırtına gibi başlayan milliler, FIVB Dünya Ülkeler Sıralaması'nda da ilk sıraya geçerek tarihi bir başarıya imza attı. Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan ayrıldıktan sonra Sırbistan'ın başına geçen Giovanni Guidetti ile Gizem Örge'nin yolları 2023 Avrupa Şampiyonası Finali'nde kesişti.

İkili arasında yaşanan gerilim iddialarının ardından final karşılaşmasını karar setinde Türkiye'nin kazanması, Gizem Örge'nin duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu. Altın madalyanın kazanılmasının ardından açıklamalarda bulunan Örge, ailesine teşekkür ederken yıllarca Filenin Sultanları'nın kazandığı başarıları ağlayarak izlediğini ve kendisinin de bir gün burada olmayı hayal ettiğini söyledi.

rge1.jpg

MİLLİ TAKIMA NEDEN ALINMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Bu sözlerin ardından voleybolseverler, Giovanni Guidetti'ye yıllarca Gizem Örge'yi takıma almadığı için çok sert tepki gösterirken, meselenin detayları eski TVF yöneticisi Kurtaran Mumcu'nun açıklamaları ile ortaya çıktı.

TVF yönetim kurulu eski üyesi Kurtaran Mumcu, yaptığı açıklamalarda Gizem Örge ile yaşananlara şu şekilde açıklık getirdi:

kurtaran1.jpg

GİZEM'İ MİLLİ TAKIMA ÇAĞIRDIK ANCAK UÇAĞI KAÇIRDI

"Guidetti'yi her zaman çok takdir ederim, çok çalışkan, bu işe çok emek harcayan biri. Hataları da oldu tabii. Mesela Gizem Örge konusunda hatası olmuştu. O da bunun farkına varmıştır. Hatta başkanla biz 2020 Apeldoorn Olimpiyat Elemeleri'ne gitmeden önce Gizem Örge'yi çağır konuş, takıma kazandıralım diye rica ettik. Ve biz Gizem Örge'yi milli takım kampına davet ettik. Gizem Örge uçağı kaçırdı. Orada bu talihsizlik yaşanmasaydı belki bu konuda sosyal medyada yapılan linçlerin hiçbiri yaşanmayacaktı."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar