Milli yüzücü Emre Sakçı bir rekor daha kırdı. İlk rekor kırdığında İzmir depremi için göğsüne İzmir yazıp kalp işareti yapmıştı

Milli yüzücü Emre Sakçı bir rekor daha kırdı. İlk rekor kırdığında İzmir depremi için göğsüne İzmir yazıp kalp işareti yapmıştı
Milli yüzücü Emre Sakçı, 100 metre kurbağalamada 55.74 saniyelik derecesiyle Avrupa rekoru kırdı. Şakçı, daha önceki rekorunda İzmir depremi için göğsüne İzmir yazıp kalp işareti yapmış ve memleketini unutmamıştı.

Fenerbahçe’nin olimpik milli sporcusu Emre Sakçı, bir Avrupa rekoruna daha imza attı. International Swimming League'de mücadele eden Sakçı durdurulamıyor.

AVRUPA REKORU KIRDI

International Swimming League'de (Uluslararası Yüzme Ligi) ülkemizi başarıyla temsil eden milli yüzücümüz, 100 metre kurbağalamada yakaladığı 55.74'lük derecesi ile Avrupa rekoru kırdı.

İZMİR'İ UNUTMAMIŞTI

Fenerbahçe adına yüzmesine rağmen ailesi, kendisi ve antrenörleri İzmir'de yaşayan sporcu, 30 Ekim'de İzmir'de 114 vatandaşımızın ölümüne neden olan deprem haberini rekor kırdığı yarıştan 4 gün sonra Budapeşte'de aldı. Yarışma devam ettiği için aklı ve kalbi İzmir'de kalmasına rağmen havuza giren sporcu, dün yine 50 metre kurbağalamada 25.29'luk derecesiyle birinci olup 10 gün sonra kendi rekorunu kırarken, büyük acı yaşayan memleketini unutmadı. Havuza göğsünde kalbinin üzerine gelen yere "İzmir" yazan sporcu, yarıştan sonra kalp hareketi yapıp kentin acısını paylaştı. Emre, yarışın ardından sosyal medyada bu fotoğrafı yayınlayarak, bugüne kadar çektirdiği en anlamlı kare olduğunu belirtti.

450889.jpg

"ELİM KOLUM BAĞLIYDI"

Şehrim orada acı çekerken ben uzaklarda elim kolum bağlı oturmak zorunda kaldım ve moralimi yüksek tutmalıydım diyen Emre Sakçı, "Elimden geldiğince deprem haberlerinden uzak durmaya çalıştım ama Ayda ve Elif'i görmezden gelemezdim. Onlar bize mucizeyi hatırlatan mucize çocuklar. Ayrıca İzmir'e yağan yardımları ve İzmirlilerin kenetlenmesini gördükçe bir kez daha dedim ki, 'İyi ki İzmirliyim'. Sonra ben de yapmam gereken işe konsantre oldum çünkü bu sefer farklıydı. Bu sefer İzmir'im için mücadele edecektim. Öyle de yaptım. Bu zor günlerde biraz bile moral olabildiysek ne mutlu bizlere. Şimdi daha iyilerini yapabilmek için çalışmaya devam. İzmir'in acısını paylaşan güzel ülkem ve desteklerini esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim" açıklamasını yaptı.

 

İlgili Haberler