Milliyetçi Hareket yolundan dönmez

Milliyetçi Hareket Partimiz, yaklaşık yarım asırdan beri milli değerlerine sahip vatandaşlarımızın çoğunluğunu siyasi platformda temsil etmiş ve her türlü kötülüklere karşı kendisini siper ederek, “yurtlarını alçaklara uğratmamış, her türlü hayâsızca akınları” da mücadele ile önlemiştir.
On gün sonraki genel seçimlerde Türk Dünyasının Kutup Yıldızı olan Cumhuriyetimiz, bir yol ayrımında olacaktır.
Oy kullanacak olan vatandaşlarımız da, siyasi olayın önemini idrak ettiklerini, her türlü davranışları ile göstermektedirler.
Dokuz yıldır iktidarda olan AKP’nin uygulamalarındaki yanlışlıkların tahribatı halkımızı rencide etmiş, takip edilen politikalarla milletimiz bölünme sürecine sürüklenmiş ve halkımız zengin kaynaklarımızın fakir bekçisi yapılmıştır. Seçim sonrası yapılacak anayasal değişikliklerle milletimizin ve ülkemizin birlik ve bütünlüğü daha çok bozulacaktır. İktidar mesuliyeti olan bir siyasi partinin birinci görevi, bölücülüğe sebep olan faktörleri su yüzüne çıkarmak değil, birleştirici politika izlemektir. Mazimizin birleştirdiği toplumları ayrıştırmaya çalışmak ancak bölücülüğe hizmet eder.
Türk kardeşliğini kabul etmeyen, kendisinin Gürcü, eşinin de Arap olduğunu söyleyen Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, “Türkiyemiz bir mozaik değil”, Türkeş’imizin dediği gibi “Türkiyemiz bir granit”tir. Atatürk’ümüzün “Benim fikir babam Ziya Gökalp’tır” dediği kişi Diyarbakır’ımızın insanıdır ve “Türkçülüğün Esasları”nı yazarak Türk Milletine armağan etmiştir.
Sayın okurlarım, AKP’nin iktidara geldiği günden beri uyguladığı dış siyaset, milliyetçi görüşe uygun olamamıştır. Türk Dünyasına sırt çevirmiş ve Türkiyemize düşen bu şans yirmi yıldır kullanılamamıştır. Dört gün evvel Türkmenistan’a ziyarette bulunan Abdullah Gül, günübirliğine yurda dönmüştür. Neticede, AKP bu günahlarının cezasını Türk Milleti’nden, on gün sonraki seçimlerde çekecektir.
Son yıllarda, 235 milyar dolat dış cari açığımız, 290 milyar dolar dış borcumuz, 364 milyar dolar döviz açığımız, on iki milyon yoksul ve aç insanımız var. AKP yönetimi tarafından dokuz yılda nereden nereye geldik!..
Milliyetçi Hareket Partisi, bu gidişata  “dur” diyecek tek siyasi kuruluşumuzdur ve seçim bölgelerinde eskiye nisbetle daha çok oy alarak etkisini gösterecektir. Genel Başkan Devlet Bahçeli, dokuz yıllık AKP iktidarını  “Lâle ve Sülâle devri” olarak görüyor ve bu duruma sandıkta son verilmesini milletimizden istiyor.
Milletimiz, 12 Haziran’da Türk Milliyetçiliği ile mücadele edenleri sandığa gömecektir.
Sayın okurlarım, bugünkü yazıma son verirken Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’mızca düzenlenen Türk Dünyası Çocuk Şöleni’mizin faaliyeti ile bilgilerin özetini sizlere sunacağım.
Dört gün önceki pazartesi günü İstanbul Söğütlüçeşme’de başlayan “Şölen Yürüyüşü” Kadıköy iskelesinde sona erdi ve Türk Dünyasından gelen yavrularımız, yöresel oyunlarını sergilediler.
Dünkü Çarşamba günü de, Dolmabahçe İnönü Stadyumunda şölene iştirak eden Türk Dünyası’nın her yönünden gelen yavruların merasim yürüyüşlerini ve şölen gösterilerini seyrettik ve ses sanatkârları, “Burak Kut, Nalan ve Pınar Aylin’in” şarkılarını dinledik.
Bu akşam da, Eminönü Halk Eğitimi Merkezinde “Türk Dünyası Çocukları Ses Yarışması”nı ve konuk sanatçımız Sümer Ezgü’yü dinleyeceğiz.
Emeği geçen bütün görevlilere, katkıda bulunduklarını gördüğümüz dostlarımıza ve destek kuruluşlarımıza teşekkürlerimizi sunar ve 18. Türk Dünyası Çocuk Şöleni’mizde buluşmayı dilerim.
Tanrı Türk’ü Korusun.

Yazarın Diğer Yazıları