Milyarder kocasından yeni boşanmıştı. 53 milyarı olan kadının evlendiği isim şaşırttı

Milyarder kocasından yeni boşanmıştı. 53 milyarı olan kadının evlendiği isim şaşırttı
Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'tan iki yıl önce ayrılan yazar Mackenzie Scott yeniden evlendi. Scott ile dünya evine giren fen öğretmeni Dan Jewett, Scott ve Bezos'un çocuklarının okulunda görev yapıyordu.

Dünyanın en zengin kadınlarından biri olan Mackenzie Scott, sürpriz bir nikahla fen bilimleri öğretmeni Dan Jewett ile evlendi. Scott, Amazon.com’un kurucusu ve dünyanın en zengin Jeff Bezos''tan iki yıl önce ayrılmıştı. Ayrılık sonrası aldığı tazminat ile dünyanın en zengin kadınlarından biri olan Scott''ın Bezos ile ortak çocuklarının okulunda görev yapan fen öğretmeni Dan Jewett ile evlendiği açıklandı.

Bill ve Melinda Gates ile Warren Buffett’ın kurduğu sivil toplum kuruluşu Giving Pledge’te paylaşılan açıklama ile Scott’ın evlendiği duyuruldu.

Öte yandan Lakeside School’da ders veren Jewett’ın öğretmenliğe devam edeceği belirtildi.

50 yaşında olan Scott, 53 milyarı aşan geliriyle Bloomberg Milyarderler Listesi’nde dünyanın en zengin 22’nci insanı durumunda. Scott servetinin büyük kısmını bağışlayacağını ve hayır kurumlarını destekleyeceğini ifade etmişti. 

Amazon kurucusu Bezos , şirketlerinin hisse değerine göre değişen dünyanın en zengin insanı unvanı için Elon Musk ile düzenli olarak yarışıyor. Scott, şu anda dünyanın en zengin 22''nci insanı olurken, Bezos 177 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı durumunda.

İlgili Haberler