Milyoner olma hayalleri başladı bile...

Eski yılın sonuna gelip yeni yıl yaklaşırken en çok konuşulan konu hiç şüphesiz Milli Piyango'nun büyük ikramiyesi oluyor. Bu her yıl değişmeyen bir gerçeklik.. Biletler daha satışa çıkmadan sadece büyük ikramiye miktarının ilan edilmiş olması bile vatandaşları hayal dünyasına getirmeye yetiyor. Zenginlik hayalleri kurmaya başlayanlar önce biletlerin satışa çıkacağı tarihi sonra da çekiliş tarihini iple çekiyor. Otobüs beklerken durakta kulak misafiri olduğum bir grubun muhabbet konusu da Milli Piyango'nun Yılbaşı Çekilişi.. Hepsi birbiriyle yarışırcasına hayallerinden bahsediyorlar:

-Yeni yıla çok az kaldı. Bu yıl çabuk anlamadan geçti. 

-2019'a geldik sayılır. Yılbaşı biletleri  29 Kasım  Perşembe satışa çıkıyormuş.

-Büyük ikramiye belli mi?

-Tam 70 milyon TL'miş. Kalabalık sıra olmadan ilk günden alacağım.

-Vay anasına arkadaş. Millete kafayı yedirtecekler.  O kadar çok para nasıl sayılır?..

-Bankaya gidince otomatik makinalar sayar merak etme...

-Bilet fiyatları ne kadar?

-Haberlerde dinledim; çeyrek , 17,5 TL, yarım 35 TL, tam bilet ise 70 TL...

-Desene tam bilet neredeyse bir kilo et parası.

-Ama çıkmasa da kurduğun hayallerin bedeli yanında çok cüzi kalıyor..

-Senin tuzun kuru galiba, hayal iyi ama karın doyurmuyor. Çekilişle birlikte hayaller de uçup gidiyor. Ama o parayla 1 kilo kıyma çektirsem çoluk çocuk 3-5 gün yemeklerden et tadı alır.

-Haklısın ama sene de bir de olsa insan böyle bir hovardalık yapıp bilet almaya ihtiyaç duyuyor ne yapalım?..

-Sene de bir hadi neyse ama mübarek, yemeye kuru ekmek bulamayıp her çekiliş bilet alan, sürekli at yarışı ve loto oynayanlara ne demeli?..

-Ne diyeyim; Allah ıslah etsin, akıl fikir versin. Çoluk çocuğunun nafakasını bunlara yatırmak işi eğlence boyutundan çıkarıp sonu çıkmaz felaketlere sürükleyebilir.

-Geçim derdindeki insanlar astronomik ikramiyelerle sürekli özendiriliyor

-Evet bu yıl bir yenilik de planlanmış. Loto, toto gibi makina vasıtası ile de bilet numaranı belirleyebilme imkanı getiriliyormuş. İlk rakamlar makinadan sonrakileri kendin seçebilecekmişsin. Mesela doğum, nişan, düğüntarihi veya uğurlu rakamın gibi.. 

-Bir bu eksikti. Sanki herşey bitti, bilet numarası seçmeye kaldı her şey...

-Çok değil, bana ufak bir ikramiye çıksa da yeter, bir ev parası, çocukların okul masrafı gibi... Bir tane çeyrek alacağım.. Keşke herkes zengin olsa.. O zaman herkes mutlu olur mu dersin?

-Sanmam, boşuna parayla saadet olmaz dememişler...

-Tamamen olmasada hayatı kolaylaştırır. Parasızlıktan kavga çıkıyor. Herkes birbirini yiyor...

-Çıksa ne yapacaksın?..

-Bana çıksın. Hiç sesimi çıkarmam. Kimliğimi gizli tutup usulacık tahsilatı yaparım. Ardından borçlarımı ödedikten sonra cep telefonumu kapatıp  ailemle birlikte ortalıktan yok olup tanınmadığım başka muhitlerde bambaşka bir hayat kurarım..

***

Bu ve benzeri hayaller kurmaya başlayanların hayalleri 31 Aralık geceyarısını 1 Ocak'a bağlayan saatlere kadar sürüyor. Sonra hayatın gerçekleri ile yüzyüze kalarak yeni bir yıla başlanıyor.. Dilerim tüm hayalleriniz gerçek olsun ama hayatta böyle bir şey her zaman gerçekleşmiyor

Sağlıkla mutlu pazarlar.

Yazarın Diğer Yazıları