Milyonlarca iPhone için toplama kararı

Milyonlarca iPhone için toplama kararı
Milyonlarca iPhone'da üretim sorunu sonucu sorunlar ortaya çıkabilir. Keşfedilen hata, üretilen iPhone 12’lerin bir bölümünü kapsıyor ve sizin cihazınız da hatalı üretilenlerden biri olabilir. Cihazınız hata veriyorsa işte yapmanız gerekenler...

İstisnalar dışında her sene sadece bir akıllı telefon serisinin tanıtımını yapan iPhone’u dünya genelinde milyonlar kullanıyor. Her yıl tek bir isimle karşımıza çıkarak müşterilerde marka bilincini sağlayan Apple’ın iPhone 12 ailesinde bir hata yaptığı anlaşıldı. Keşfedilen hata, üretilen iPhone 12’lerin bir bölümünü kapsıyor ve sizin cihazınız da hatalı üretilenlerden biri olabilir. Bunu nasıl öğrenebileceğinizi ve eğer sorunluysa nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini anlattık.

İPHONE 12 ÜRETİMİNİN BİR KISMINDA SORUN TESPİT EDİLDİ

Apple''dan yapılan açıklamada bazı iPhone 12 ve iPhone 12 Pro’larda sorun olduğunu kabul edildi. Bu sorun nedeniyle bir arama esnasında ahizeden ses gelmeyebilir veya sesiniz karşı tarafa iletilemeyebilir. Bu sorunu ciddi kılan ise yazılımsal değil, donanımsal olması. Yani bu sorun bir yazılım güncellemesi ile çözülecek cinsten değil.

ÜCRETSİZ ONARIM

Merak etmeyin, eğer bu sorunu yaşıyorsanız ya da hatalı üretilmiş bir iPhone 12’niz varsa onarım ücretsiz yapılacak. Apple’ın verdiği diğer detaylara göre bu sorun Ekim 2020 ve Nisan 2021 arasında üretilen modellerde bulunuyor. Her cihazda sorun yaşanmasa da bu sorun ilerleyen zamanda da kendini gösterebilir.

Apple''da yaşanan bir ilk değil bu durum. iPhone 11’lerin de küçük bir kısmındaki sorundan dolayı benzer bir onarım desteği sağlanmıştı. Ancak bu sorunun hangi cihazlarda olduğunu öğrenebilmeniz mümkün değil. Çünkü seri numarası ile sorunlu cihazlar belirlenemiyor. Eğer iPhone 12 ya da iPhone 12 Pro cihazınızdaki ahize ile ilgili bir sorun varsa Apple teknik servisine gitmelisiniz. Eğer sorun tespit edilirse cihazınızın ücretsiz onarılacağı söyleniyor.

Onarım programıyla ilgili bilinen bir diğer detay ise ekstra ücretlerin yansıtılabileceği ihtimali. Eğer cihazınızda kırık ekran gibi tamirin yapılmasını engelleyen sorunlar varsa, teknik servis bunu da tamir etmek zorunda kalabilir. Böylelikle diğer sorunların da onarımını yaptırmak zorunda kalabilirsiniz.

Eğer iPhone 12 kullanıyor ve ahizeyle ilgili bir sorununuz yoksa endişelenmenize de gerek yok. Bu sorun, Apple’ın söylediğine göre satılan 100 milyon ürünün sadece küçük bir kısmında mevcut. Eğer ilerleyen aylarda sorun ile karşılaşırsanız teknik servisin yolunu tutmanız iyi olur. (ShiftDelete.Net - Emre Özdoğan)

 

İlgili Haberler