Milyonlarca öğrencinin merak ettiği soruyu sordu: Soru çaldıran ve hata yapan ÖSYM memurları da ceza alıyor mu?

Milyonlarca öğrencinin merak ettiği soruyu sordu: Soru çaldıran ve hata yapan ÖSYM memurları da ceza alıyor mu?
Milliyet gazetesi eğitim yazarı Abbas Güçlü, sınav belgesini almaya unuttuğu için 1 dakika ile sınava giremeyen gence destek oldu. Güçlü, “Soruları çaldıran, puanları yanlış hesaplayan ÖSYM personeline de aynı ceza veriliyor mu?” diye sordu.

Adana Çukurova'da bir genç, sınava geç kaldığı gerekçesiyle polisten yardım isteyince polis gencin yardımına koştu ancak öğrencinin hatası sınava girmesine engel oldu.

Bugün düzenlenen YKS'nin Alan Yeterlilik Sınavı'na (AYT) yetişemeyen, belge ve kimlik unutan öğrencilerin yardımına koşan polis ekipleri, Abdurrahman Gaddan'ın da imdadına yetişti.

Yurt Mahallesi Alparslan Türkeş Ortaokulu'na geç kalacağı için polislerden yardım isteyen Gaddan, polis ekipleri tarafından sınava tam 15 dakika kala yetiştirildi.

Ancak sınava giriş belgesini yanına almadığı fark eden Gaddan'ı, aynı polis memuru bu sefer de sınava giriş belgesi çıkartmak için motosiklet ile götürdü.

Sınava giriş belgesini kırtasiyeden temin eden Gaddan, polis ile beraber hızla okula döndü, koşarak merdivenleri çıktı ancak 1 dakika geç kaldığı gerekçesiyle sınav salonuna alınmadı.

ABBAS GÜÇLÜ SORDU

Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü, sınav günleri karşılaşılan manzaralara tepki gösterdi. Güçlü, “Bu kadarı da olmaz!Olmamalı! Herkesin,her an başına gelebilecek bir durum ve faturası çok ağır! Yanlış soru soran,soruları çaldıran,puanları yanlış hesaplayan,hatalı yerleştirme yapan ÖSYM personeline de aynı ceza veriliyor mu? Tutanak tutup sınava alınabilirdi!Bu o kadar zor mu?” dedi. 

abbas-guclu.jpg