Milyonlarca öğrencinin sesi oldu: Sınav sorularını çözen Matematik öğretmeni ÖSYM başkanına seslendi

Milyonlarca öğrencinin sesi oldu: Sınav sorularını çözen Matematik öğretmeni ÖSYM başkanına seslendi
Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü YKS sınavına, soruları görmek için giren öğretmen, sınav çıkışı dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de milyonlarca öğrencinin kaderinin belirleyecek, üniversiteye giriş sınavları, bu hafta sonu gerçekleştirildi.

Sınavda ter döken öğrenciler, Türkçe sorularının zorluklarından şikâyet ederken, bu seneki AYT sınavı ile 2015 yılındaki YGS arasında karşılaştırmalar yapıldı.

Sınava, soruları görmek için girdiğini belirten öğretmen ise sınav çıkışı çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

Sakalar ve İskitler adlı sosyal medya paylaşım sitesinde yer alan videoda konuşan Matematik ve Fizik alanına hâkim olduğunu belirten öğretmen şunları söyledi:

“Bu soruların cevaplarının bilen biri olarak söylüyorum. Çocuklarımız biraz, emeklerinin karşılığını alamayacakları bir uygulama ile karşılaştılar bu sene. Soruları soranların, samimi olarak bu soruları çözmeye kalkması gerekiyor. Onların her biri, tek bir konuda uzmanlar. Sadece konularında soru çözüyorlar.

Biz, bu çocuklardan 4 yıl boyunca hem Fizik, hem Kimya, hem Matematik, hem Geometri, hem Biyoloji çözmelerini istiyoruz. Hem de olağanüstü bir hızla, iki dakika 15 saniyede bütün soruları okuyup, cevabı bulmalarını bekliyoruz. Benden danışmanlık alan, ben burayı anlayamadım diyen her öğrenciye şunu söylüyorum.

“İYİ ARAÇ KULLANIYOR OLMANIZ ÖNEMLİ DEĞİL”

“Sizin, konuyu bilmenizin hiçbir önemi yok. Bilginize önem vermiyorlar. Araç kullanan çok iyi bir sürücü olabilirsiniz, bunun da değeri yok. Dünya şampiyonu bir pilot olmanız isteniyor. Umarım kamuoyu bunu duyar. Aynı şey TEOG’da da yaşandı. Soru tipleri bu kadar çok değiştirilecekse, biz bunları öğrettik. Öğrenci bunları yapacak, fantezisi hiç gerçekçi değil. "

"ÖSYM BAŞKANI OTURUP ÇÖZMELİ"

"Lütfen ÖSYM başkanı otursun da çözsün. Soruları hazırlayanlar çözebilecek miyiz bakalım. Üniversiteye gittiğiniz zaman, hoca ‘ben akışkanlar mekaniği biliyorum, elektrik çözemem’ diyor. Peki, bu insanca mı? Peki bu bilim mi? Sınava girecek aday arkadaşlara sesleniyorum, arkadaşlar, gençler, en az 20 bin soru çözün”

sakalar.jpg