“Mindannyian Attila Unokai Vakyung”


Türkiye’nin Macaristan ile yaptığı maçta, çok önemli bir olay oldu ama basında yeteri kadar yer almadı. Macar seyirciler, tribünde bir pankart açtı. Pankartın ortasında Macar ve Türk bayrakları yan yana idi. Pankartın sol tarafında Macarca  “Mindannyian Attila Unokai  Vakyung” sağ tarafında ise Türkçe  “Biz de Atilla’nın torunlarıyız”  diye yazıyordu.
Maçtan sonra Macaristan’daki Turancı Jobbik Partisi’nin Genel Başkanı Gabor Vona, bir mesaj yayınladı ve şöyle dedi:
“Futbol, dünyanın en ilgi gören sporudur. Güçlü duygular yaşatır insanlara. Ben de bu insanlardan birisiyim ama bundan daha önemli duygulara da sahibim. Akraba Turan milletlerine duyduğum saygı, sevgi ve dostluk da bunlar içindedir. Karşılaşmanın her iki milli takım açısından da büyük önem taşımasına rağmen, Macar taraftarların böylesine dostâne bir jest yapmış olmalarını çok anlamlı buluyorum. Bu, günümüzün düşmanlık ve rekabet dolu dünyasında bilhassa anlamlı ve büyük bir olaydır. Bunun için minnettarım.
Umarım bu mesaj mümkün olduğundan daha fazla Türk’e ulaşır. Dilerim bu haber gider kulaklarına: Macaristan’da öyle bir güç var ki bu ülkenin en büyük ikinci/üçüncü siyasi partisidir. Jobbik Partisi, kendini Attila’nın torunu sayan her milleti müttefiki olarak görmektedir. Türkleri de aynı şekilde. Tarih boyunca aramızda birçok savaş yaşanmış olabilir. Birbirimizin kanını dökmüş olabiliriz. Başka isimlerle adlandırdığımız tek bir Tanrı’ya inanıyor olabiliriz. Ama biz her şeye rağmen kardeşiz: Turan çocuklarıyız. Umarım, giderek güçlenen büyük bir iktidarı yönetecek büyüyen Türk gençliği sesimizi duyuyordur. Bizim arzumuz Attila’nın torunlarının, büyük atlıların soyundan gelenlerin yeniden el ele vermeleridir.
Biz de Attila’nın torunlarıyız! Tanrı daha güzel bir gelecek versin bizlere!”

 

***

 

Vona, daha önce de  “Biz Türkiye ile yakınlaşmanın Avrupa’nın yararına olduğunu düşünüyoruz. Diğer partilerin Türk ve İslam karşıtı politikalarına katılmıyoruz. Türkiye bize yeni fırsatlar sunuyor” açıklamasını yapınca Avrupalı aşırı sağcıların hedefi haline gelmişti. Vona bu eleştirilere,  “Türklerle Macarların kökeni birdir. Hunlar’dır. Biz Türkler’e karşı çıkarsak kendi kökenimize de karşı çıkmış oluruz. Türkler bizim kardeşimizdir” cevabını vermişti. 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Macaristan maçından önceki yorumunu da unutmayalım. Macar Parlamentosu Başkanı ile birlikte maça giden Cemil Çiçek’e Macar gazeteciler sonuçla ilgili görüşünü sordu. Çiçek,  “Bu maçı kazanmamız lazım”  diye cevap verdi. Macar Başkan,  “Bizim de kazanmamız şart” deyince, Cemil Çiçek,  “Sonuçta Attila’nın torunları kazanacak” dedi.

 

***

 

Benzer görüşleri Amsterdam Üniversitesi, Avrupa Enstitüsü öğretim üyesi, Macar Dr. Laszlo Maracz da yazmıştı. Maracz, Avrupa Birliği ile Macaristan arasında süren krizi inceledikten sonra özetle,  “Macaristan’ın Türk dünyası ile de ilişkiler kurması gerek. Türk dünyası bizi saygı ile seviyor ama akraba olarak da bilir bizi. Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan gibi ülkeler, gelecek on yıllarda ekonomik ve ahlaki bakımdan da dünyanın önemli ögeleri haline gelecekler. Milli bir anayasa yaptıktan sonra, Macaristan’ın artık dünya çapında da aktif olması ve bunun ona sunduğu imkânları kullanması lazım” demişti.

 

***

 

Dikkat ediniz, Macar bilim adamı  “Milli Anayasa” diyor, ABD veya Avrupa dayatması ile  “Yerel yönetimlere özerklik”  veya terör örgütü ile varılan uzlaşmada belirtildiği gibi  “demokratik özerklik”  öngören bir Anayasa değil..
İşte biz de bunun için hem bütün yurtta, hem de Avrupa’da  “Milli Anayasa”  forumlarına katılıyoruz..
Ve herkes bilsin ki er ya da geç Attila’nın torunları kazanacak..

* Jobbik Partisi’nin İnternet adresi:
www.jobbik.com

Yazarın Diğer Yazıları