Mısır Çarşısı’nın o eski halinden eser yok şimdi. Öyle bir geçer zaman ki

Mısır Çarşısı’nın o eski halinden eser yok şimdi. Öyle bir geçer zaman ki
Tüm dünya korona virüs önlemleri ve gölgesi altında devam giriyor. Milyonlarca vatandaş, bu sene yasaklar ve salgın etkisiyle yeni yıla evlerinde girecekken, yılbaşı akşamlarının olmazsa kuruyemişte talep olmazken, Mısır Çarşısı boş kaldı. Vatandaşların korona salgını nedeniyle kalabalık yerlere girmek istememesi, Mısır Çarşısı'ndaki hareketliliği oldukça azaltmış durumda.

NTV’den Tuğba Öztürk’ün haberine göre, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle bu sene yapılacak kutlamalar diğer kutlamalardan farklı olacak. Milyonlarca vatandaş, artan salgın tehdidinin ardından alınan önlemler kapsamında 2021 yılının gelişini evlerinde karşılayacak.

Yılbaşı akşamlarının olmazsa olmazlarından kuruyemişte ise Mısır Çarşısı esnafı yoğun ilgi beklerken, çarşıda yılbaşı hareketliliği yaşanmadı

Türkiye’de kuruyemiş tüketiminin ev içi ve dışı olarak ikiye ayrıldığını söyleyen Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Hüsamettin Karaman, insanların eve kapandığı dönemlerde ev içi kuruyemiş tüketiminde bir hareketlilik yaşandığını belirtti.

Ev dışı tüketimden kaybettikleri kazancı bu gibi dönemlerde kapattıklarını söyleyen Karaman, ev dışı tüketimin şu an sıfıra yakın olduğunu belirterek, ‘’Üretilen kuruyemiş yılbaşı kısıtlamaları gibi dönemlerde ev içi tüketimle eritilebiliyor’’  dedi.

“SATICININ TOPARLANMASI İÇİN DÜZENLİ AKIŞ LAZIM”

Yılbaşı satışlarının esnafı sevindireceğini düşünmediğini ifade eden Karaman, ''Bunu iki günlük bir takviye olarak düşünün. İki üç günlük ciro bir fayda yaratmıyor. Satıcının toparlanabilmesi için düzenli bir akış lazım'' dedi.

qzsyrha2tuekwv2hryd2yq.jpg

'SATIŞLARIMIZ YÜZDE DÜŞTÜ"

Mısır Çarşısı'nda 20 yıldır esnaflık yapan Ramazan Arslan, yılbaşına sayılı günler kala hala bir hareketlilik yaşamadıklarını ifade etti.

''GEÇEN SENE İĞNE ATSAN YERE DÜŞMEZDİ''

Pandemi etkisi ve kısıtlamalar ile satışlarının düştüğünü belirten bir başka esnaf da Faruk Kandemir. 

Turistin yanı sıra Türk vatandaşının bile alışverişe gelmediğini söyleyen Kandemir, geçen seneye oranla çok daha az satış yaptıklarını ifade etti.

o2uspfuxb0olkwa-lwrjia.jpg

 

İlgili Haberler