Mısır yolcu uçağı havada kayboldu

Mısır yolcu uçağı havada kayboldu
Fransa’nın başkenti Paris’ten Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitmekte olan bir yolcu uçağının, havalandıktan yaklaşık 3 saat sonra Mısır hava sahasında radar ekranlarından kaybolduğu açıklandı.


 Akdeniz'e düştüğü belirtilen uçakta 66 kişi olduğu belirtildi. Ayrıca Yunan yetkililer, uçağın Kerpe adası yakınlarına düştüğünü belirtti.
 
 
DÜŞME NEDENİ VE ACİL DURUM ÇAĞRISIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARA YALANLAMA
 
Mısır ordusu, kayıp uçaktan acil durum çağrısı alındığı açıklamasını yalanladı. Bununla birlikte uçağın arızadan dolayı Akdeniz'e düştüğü yönündeki açıklamalara da yalanlama geldi. Mısır Havayolları uçağın neden kaybolduğunun hâlâ biinmediğini, Başbakan Şerif İsmail de uçağın düşüş sebebi hakkında konuşmak için henüz erken olduğunu ve tüm ihtimalleri göz önünde bulundurduklarını söyledi.
 
 
FRANSA BAŞBAKANI: HİÇBİR TEORİYİ DIŞLAMIYORUZ
 
Fransa Başbakanı Manuel Valls, uçağın akıbeti konusunda her seçeneğin masada olduğunu ifade etti ve "Bu aşamada hiçbir teoriyi gözardı edemeyiz. Mısır'da hem askeri yetkililerle hem de hükümet temsilcileriyle temas halindeyiz" dedi.
 
TEHLİKELİ BAGAJ YOK
 
Fransa Ulaştırma Bakanı Alain Vidalies, Paris-Kahire seferini gerçekleştirdiği sırada radardan çıkan Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağının kaybolmasıyla ilgili olarak uçakta tehlikeli bir bagajın bulunmadığını söyledi.  
 
  Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitmek üzere 56 yolcusu ve 10 mürettebatı ile Paris’ten kalkış yapan Mısır Hava Yolları'na ait yolcu uçağı, Mısır hava sahasına girdikten 16 kilometre sonra radardan çıkmıştı. Olayın ardından FransaBakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı François Hollande başkanlığında toplandı.
 
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, toplantının ardından yaptığı açıklamada 15 Fransız yolcunun da bulunduğu uçağın bulunması çalışmalarına katılmak üzere arama kurtarma botları ve uçaklarının bölgeye gönderileceğini duyurdu. Fransız Bakan, “Uçağın bulunması için her şey yapılmalı. Bu yüzden Mısırlı yetkililerle iletişim halindeyiz. Kayıp uçağın bulunması için botlarımızı ve uçaklarımızı bölgeye göndermeye hazırız” ifadelerini kullandı.
 
  Fransa Ulaştırma Bakanı Alain Vidalies ise, uçakta tehlikeli bir bagajın bulunmadığını bildirdi.
 
 
SON İRTİBAT KAYBOLMADAN 10 DAKİKA ÖNCE
 
Devlete ait Mısır gazetesi Ahram, uçakla son irtibatın, radardan kaybolmadan 10 dakika önce gerçekleştiğini ifade etti.
 
Reuters haber ajansına konuşan Yunanistan Sivil Havacılık Birimi'nden Kostas Litzerakis, Yunan hava trafik kontrolörlerinin son uçak Kea adası semalarındayken pilotla kurdukları son iletişimde, 'pilotun herhangi bir sorundan bahsetmediğini' söyledi.
 
Arama ve kurtarma ekipleri bölgeye yönlendirildi.
 
Mısır'da yayın yapan ON TV televizyon kanalı, Mısır ve Yunan ordularına ait askeri arama - kurtarma gemilerinin yola çıktığını ve çalışmalara başladığını aktardı.