Mısırlıoğlu’ndan İl Müdürü atamalarına tepki

Mısırlıoğlu’ndan İl Müdürü atamalarına tepki
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Resmi Gazete’de yayımlanan İl Milli Eğitim Müdürleri’nin Yer Değişikliği ile ilgili kararnamede Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü’nün isminin olmamasına tepki gösterdi.

YENİÇAĞ - EFE HASAN ÖĞÜNÇ / AFYONKARAHİSAR

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Resmi Gazete’de yayımlanan İl Milli Eğitim Müdürleri’nin Yer Değişikliği ile ilgili kararnamede Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü’nün isminin olmamasına tepki gösterdi. “İl Milli Eğitim Müdürü hangi başarısı göz önüne alınarak hala Afyon’da görevine devam ediyor?” diye soran Mısırlıoğlu, gençlerimizin geleceği söz konusu diyerek eğitim başarısının yerlerde süründüğüne dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları sonrası İyi Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu bir açıklama yaparak Afyonkarahisar İl Müdürü’nün değişmemesine tepki gösterdi.

ÖĞRENCİLERİN LGS’YE KATILIM ORANININ NEDEN DÜŞÜK OLDUĞU ARAŞTIRILMALIDIR

6 ilin Milli Eğitim Müdürü’nün değiştiği kararnamede Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü’nün isminin bulunmadığını üzülerek öğrendiğini söyleyen Mısırlıoğlu; “Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürümüzün hangi başarıları göz önüne alınarak ilimizde kalması yönünde ısrarla durulduğunu hiç anlamış değiliz” diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Resmi gazetede dün yayımlanan Milli Eğitim Müdürlerinin yer değişikliği ile ilgili kararnamede maalesef ki üzülerek öğrendim; Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü’nü göremedik. Baktığımız zaman LGS’de Türkiye’de ilk 10 il arasında 10. İl göründüğünü açıkladılar. Ancak Afyonkarahisar’da LGS’ye katılım oranı öğrenci sayısının %60’ı kadardır. Öğrencilerimizin %40’ı LGS’ye katılmamış ya da katılmaması sağlanmıştır. Bunun iyi irdelenmesi, incelenmesi lazım. Kimler, neden ve ne için bu çocuklarımızı LGS’ye sokmamıştır? Bunun araştırılması lazım. Bu çok ciddi, üzerinde durulması gereken bir meseledir.”

“İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ UYDUKENT’TE BİR TANE ORTAOKUL OLDUĞUNDAN BİHABER”

Mısırlıoğlu, 20 bin nüfusa hitap eden Afyonkarahisar Uydukent bölgesinde bir tane ortaokul olduğundan Milli Eğitim Müdürü’nün habersiz olduğunu dile getirerek; bunun Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü’nün işini hangi titizlikle yaptığının göstergesi olduğunu vurguladı. Mısırlıoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Başka bir ciddi mesele; Sayın İl Milli Eğitim Müdürü’nün hala Afyonkarahisar merkezde bile bugün 20 bin nüfusa hitap den Uydukent’te tek ortaokulun olduğundan bihaber olması, görevini ne kadar titizlikle ve dikkatle takip ettiğinin bir göstergesidir. Bunu burada tutanlara seslenmek istiyorum; Afyonkarahisarlı çocuklarımızın geleceği ile oynamayın lütfen. Afyonkarahisar eğitimi yerlerde sürünmektedir. 1 kişinin istikbalini kurtarmak için 750 bin Afyonkarahisarlı’nın geleceğinin teminatı olan gençlerimizin geleceği ile ilgili eğitim konusunda en acil ve ivedi önlemlerin alınması hepimizin sorumluluğundadır. Bu vebal hepimize yeter, artar bile…”