MİT, darbeci yaverler için ‘temiz’ raporu vermiş

MİT, darbeci yaverler için ‘temiz’ raporu vermiş
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı'nın yaverleri için “Bizde bu personel ile ilgili istihbarat ya da ilişik kaydı gözükmüyor” dediği ortaya çıktı.

Sözcü Gazetesi'nden Kamil Elibol'un haberine göre, darbe girişiminin en önemli unsurlarından biri yaverlerin rolüydü. Kanlı kalkışmanın ardından, başyaver, yaver ve emir subaylarının güvenlik soruşturmaları tartışma konusu oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başyaveri Kurmay Albay Ali Yazıcı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaveri Yarbay Levent Türkkan başta olmak üzere komutanların emir subayları ve özel kalem müdürleri hakkında MİT'in "temiz" raporu verdiği ortaya çıktı. Bu raporla üst rütbeli subayların FETÖ tarafından stratejik birimlere yerleştirildiği tespit edildi.

GENELKURMAY SORDU

Sözcü Gazetesi'ne konuşan ve ismi paylaşılmadan karargahta görevli olduğu belirtilen bir general, FETÖ'cülerin MİT'in içine de sızdığını ortaya koyan gelişmeyi şöyle anlattı: "Görevlilerin atanmasından önce İstihbarat Başkanlığı İstihbarata Karşı Koyma kapsamında MİT'ten bilgi istendiği belirlendi. MİT tüm bu personel hakkında Genelkurmay'a ‘temiz' raporu göndermiş. ‘Bizde bu personel ile ilgili istihbarat bilgisi ya da ilişik kaydı gözükmüyor' denilmiş. Bunun üzerine atamaları yapılmış.”

Öte yandan, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı basan darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'nin de Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşener'in özel kalem müdürlüğünü yaptığı ortaya çıktı.