MİT TIR'ları Kılıçdaroğlu'na çarpmak üzere

CHP İstanbul Milletvekili gazeteci Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları gizli belge ve fotoğraflarını Cumhuriyet gazetesine ilettiği iddiası ile "casusluk" suçundan 25 yıla mahkûm edilmesinin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik de FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son konuşmalarında sık sık, "Eğer yakında, bu içeride olan zat (Enis Berberoğlu) ile alakalı Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha" diye açıklamalar yaptı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise, Enis Berberoğlu polemiğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "tutuklama" tartışmalarına ilişkin olarak 15 Ağustos'ta, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si suçüstü yakalanmanın paniğini yaşamaktadır. Öncelikle şunu bir kez daha belirtmek gerekir. MİT TIR'ları ihaneti; Türkiye'yi teröre destek veren ülke olarak göstermek, Türkiye'ye uluslararası yaptırım uygulanmasını temin etmek, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve diğer yöneticilerini uluslararası mahkemelerde yargılatmayı hedefleyen büyük bir ihanettir" demişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Ankara'da  gözaltına alındı.

Bu gelişme başkent siyasi kulislerinde, "Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, Adalet Bakanı'nın, AKP Genel Başkan Yardımcılarının açıklamaları ile yandaş medyanın haber ve yorumları MİT TIR'larının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çarpmak üzere tam gaz hızlandığı" şeklinde yorumlarına neden oldu.

Kılıçdaroğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerine, "Erdoğan yaptığı açıklamayla aslında büyük bir itirafta bulunmuştur. Ben savcılara talimat veriyorum, hâkimlere talimat veriyorum, benden aldıkları talimat üzerine onlar gereğini yapıyorlar" diye yanıt vermişti.

Gazetecilerle yaptığı görüşmede Kılıçdaroğlu, "Sizi tasfiye mi etmeye çalışıyorlar?" sorusuna, "Öyle anlaşılıyor" diyerek hedefin partisiyle birlikte kendisi de olduğunu söylemişti.

"MİT TIR'ları belgelerini sizin talimatınızla Enis Bey'in verdiği yazıldı. Böyle bir şey yaptınız mı?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Hayır, kim söylüyor bunu. Niye belgesini koymuyorlar ortaya" karşılığını vermiş ve "Türkiye'de yargı bağımsız değildir, siyasi otorite yargıyı toplumu ya da kurumları biçimlendirmek için siyasi sopa olarak kullanıyor" diye eleştirmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kırmızı listeden ByLock kullanıcısı çıkan eski danışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul, 6 Aralık 2016'da gözaltına alınmış, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Gürsul, hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla iddianame düzenlenerek tutuklanmıştı.

Dün gözaltına alınan Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'nin avukatı Celal Çelik'in telefonla sık sık Gürsul ile görüştüğü iddiası da ilk sızan bilgiler arasında.

Anlaşılan o ki MİT TIR'ları konusu Türkiye'de siyasetin en önemli konuları arasında kalmaya devam edecek.

Yazarın Diğer Yazıları