MİT tırlarını kameraya çeken başsavcı çıktı

MİT tırlarını kameraya çeken başsavcı çıktı
FETÖ’nün talimatı ile 54 sanıklı MİT tırlarının durdurulması davasının gerekçeli kararı geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Kararda, söz konusu olayı yaşayan MİT mensuplarının dikkat çeken ifadeleri yer aldı.

Adana’da MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili 54 sanığın yargılandığı davada karar, 28 Haziran’da çıkmıştı. İlk derece mahkemesi sıfatıyla yargılamayı yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin önceki gün tamamladığı gerekçeli kararında, söz konusu ihaneti yaşayan MİT mensuplarının ifadeleri de yer aldı.

1 Ocak’ 2014 günü Kırıkhan’da durdurulan TIR’lardan sorumlu olan MİT mensubu tanık x1, “bölücü terör örgütüne silah götürüldüğü” yönünde jandarmaya ihbar geldiğini söyleyen trafik polisleri tarafından durdurulduklarını belirterek, “Teşkilat personeli olduğumuzu söyleyip kimlik gösterdik. Daha müsait bir yere gitmek için polisleri takip ederek Kırıkhan’a yaklaşık 4-5 kilometre kala jandarma ekibinin bulunduğu bölgede yol kenarında durduk. Jandarma komutanına durumu anlattım, Adana başsavcıvekilinin talimatı olduğunu, gelene kadar beklememiz gerektiğini söyleyince ben de olayı üstlerime ilettim” ifadelerini kullandı.

“BAŞSAVCI ÇEKİM YAPIYORDU”

TIR’ların durdurulduğunu öğrenince olay yerine giden bir başka MİT mensubu x5 ise, Kırıkhan Başsavcısı Yaşar Kavalcıoğlu ve jandarma görevlilerinin, özellikle istihbaratçıların TIR’ın aranması konusunda ısrar ettiklerini belirterek, “Hatta başsavcı olay mahallinde kamera çekimi yapıyordu. Bir süre sonra Kırıkhan Jandarma Komutanı kendi birliklerini olay mahallinden çekti. Bu fırsattan istifade ederek TIR kendi güzergahı doğrultusunda hareket etti” dedi.

“KIRIKHAN’IN İNTİKAMINI ALDILAR”

Olay tarihinde MİT Adana Bölge Başkanı olan Y1’in gerekçeli kararda ifadesi şöyle yer aldı:

19 Ocak günü saat 12.40 sıralarında Adana Valisi telefonla arayıp, “Yanımda İl Jandarma Alay Komutanı var, 3 TIR durdurulacakmış, sizinle ilgisi olabilir mi?” diye sorduğunu, kendisinin de “Bilgim yok yetkilileri arayayım 15 dakika sonra size dönerim” dediğini anlattı. Durumu Ankara’ya soracağı sırada televizyonda “TIR’lar durduruldu” diye alt yazı geçmeye başladığını belirten Y1, “TIR’ların teşkilata ait olduğunu öğrenince olay mahalline gittim. Savcı, ‘Yazı getirin yoksa TIR’ları size teslim etmem’ dedi. Olayın çok organize bir şekilde gerçekleştirildiğini, Kırıkhan’da arama işlemi yapılamadığı için aynı akıbete uğramamak bakımından arama noktasına çok büyük bir kuvvetle gelindiğini fark ettim. Hatta bir asker ‘Kırıkhan’ın intikamını aldılar’ diye söylemişti. Olayda ciddi bir kurgu söz konusudur”