1 yılda yaklaşık 1 milyon kişi AKP’den istifa etti

1 yılda yaklaşık 1 milyon kişi AKP’den istifa etti
Yeni parti tartışmalarının kulisleri meşgul ettiği AKP’de kopuşlar hızlanmaya başladı. Kurucu kadrosunu bir bir kaybetmeye devam eden AKP’den son bir yılda bir milyona yakın vatandaşın da üyelikten istifa ettiği ortaya çıktı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ali Babacan’ın yeni parti ile siyaset sahnesinde yer alması beklenirken, AKP’de ki kopuşun da hızlandığı belirtildi.

Kurucu kadrosunu bir bir yitiren AKP’nin son MYK’ında, Davutoğlu ile birlikte 3 ismin daha partiden ihraç edilmesi yönünde karar alınırken, ihraç kararlarına önümüzdeki günlerde yenilerinin eklenmesi bekleniyor.

TABANDA KOPUŞ HIZLANDI

Öte yandan tabanından giderek uzaklaşan AKP’de üye sayısının hızla azaldığı ortaya çıktı.

Başta ekonomi olmak üzere son dönemde ortaya konulan politikalar vatandaşın tepkisine neden olurken, son bir yılda yaklaşık bir milyon AKP’linin parti üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.

2018 Ağustos’unda 6. olağan kongresini gerçekleştiren AKP’de güncellenen üye sayısı 10 milyon 719 bin 234 olarak açıklanmıştı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sitesinde yer alan Temmuz 2019 tarihli son verilerde ise AKP’nin üye sayısı 9 milyon 931 bin 103 olarak belirtiliyor.

İlgili Haberler