Rabia heykeli kaldırıldı mı?

Rabia heykeli kaldırıldı mı?
Düzce'de 2017 yılında dönemin AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından şehrin kavşak noktalarından birine yerleştirilen Rabia heykelinin bulunduğu yerden kaldırıldığı, ancak başka bir noktaya taşındığı ifade edildi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Düzce'de 2017 yılında dönemin AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından Kuyumcuzade Bulvarı üzerindeki kavşağa yerleştirilen "Rabia" işareti heykeli dün gece kaldırıldı.

Heykelin kaldırılması, sosyal medyada Barış Pınarı Harekatı ile ilişkilendirildi. Ancak, edinilen bilgilere göre heykelin başka bir noktaya taşınması için bulunduğu noktadan kaldırıldı.

Heykelin, AKP'li Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün talimatıyla belediye ekipleri tarafından Küçüksu Parkı içerisindeki nikah salonu önüne götürüldüğü ve yeni yerinin burası olacağı ifade edildi.

Taşınma işlemi sırasında ise, telefon tellerine takılan heykel yüklü olduğu kamyondan devrildi. Heykel ile birlikte telefon direği de yıkıldı. Yol kısa süreliğine trafiğe kapatıldı.   Ayrıca Rabia Heykeli yıkılırken heykelin serçe parmağı da kırıldı.