Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı adayını tarif etti

Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı adayını tarif etti
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı adaylığı için tercihlerinin ortak aday olduğunu açıkladı. Uysal, Cumhurbaşkanı adayını da tarif etti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Halk TV''de soruları yanıtladı.

Millet İttifakı''nın Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili açıklamalarda bulunan Uysal, şunları söyledi:

“Her siyasi partinin genel başkanı tabi olarak Cumhurbaşkanı adayıdır. Bugün Türk demokrasisinin en zor sınavıyla karşı karşıyayız. Burada kişilikler, beklentiler, kişisel öncelikler, ihtiraslar bunlar hak olmakla beraber, ülkenin bize dayattığı sorumluluk her şeyin önünde. Ben o nedenle çoklu adayı, ikinci turu hedefleyen bir stratejiyi değil daha çok ortak aday etrafında, toplumsal muhalefetin enerjisini tek bir noktaya teksif edecek bir stratejiyi daha uygun bulurum.”

CUMHURBAŞKANI ADAYINI TARİF ETTİ

Cumhurbaşkanı adayını tarif eden Uysal, şunları belirtti:

“Aday çok önemli. Bir siyasal karakterin rekabeti. Karşıdaki AKP Genel Başkanı sayın Erdoğan''ın Cumhurbaşkanı hüviyetinde bunca yıl hayatiyetini sürdürmüş bir varlığı var. Gerçekçi davranmak lazım. Bu karakterin karşısına birincil derecede icracı, bu süreci yönetecek siyasal karakteri koymak lazım. Siyasi alanın dışında nötr birtakım karakteri olan insanlar değil, siyaset içerisinde birinci derece sorumluluk sahibi olan insanların olması, bu sürecin etkin ve en az maliyetle sonuca gidebilmek açısından doğru bir strateji olacağı kanaatindeyim.”

"MHP VE AKP''NİN OY ORANI %35''İ GEÇEMEZ"

İktidarın muhalefeti kriminalize etme gayreti içinde olduğunu açıklayan Uysal "Ben bunların çok karşılık bulduğu kanaatinden değilim. MHP ve AKP''nin oy oranı %35''i geçemez. Hiçbir toplumsal ve iktisadi süreci iktidar yönetemiyor. İktidarın dar alanda bir hedefi var o da varlığını sürdürmek. Ana gövdeyi tutmakta iktidarın zorlandığı bir gerçek" dedi.

"BAHÇELİ İKTİDARIN RUHUNU TEŞKİL ETMEKLE BİRLİKTE SİYASAL SORUMLULUK ALMIYOR"

Bugün siyasi arenanın en iyi oyunculardan birisinin MHP Lideri Devlet Bahçeli olduğunu belirten Gültekin Uysal "Sayın Bahçeli iktidarın ruhunu teşkil etmekle birlikte siyasal sorumluluk almıyor. Bahçeli''nin AKP''nin ayarlarını bozduğunu düşünüyorum. Türkiye bir uçurumun kenarındadır. Artık meseleleri yönetemeyen bir iktidar erki var. Demokrasimizin ayaklarının işlemediği ortada. Bu durum bir baskı yaratmakta. MHP bu baskıya daha fazla dayanamayıp bırakabilir" ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU CİDDİYE ALINMAYACAK BİR ENDİŞEYİ TOPLUMLA PAYLAŞMAZ”

"AKP ben iktidarım diyerek bir korku iklimi yaratmaya çalışıyor. İktidarın içinde siyaset dışı bazı aktörler var. Sayın Kılıçdaroğlu''na yönelik suikast iddialarını da bu şekilde yorumluyorum" diyen Demokrat Genel Başkanı, "Sayın Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak bir endişeyi toplumla paylaşmaz. Çok dikkatli olmakta fayda var. Sayın Erdoğan grup toplantısında görüntüleri yayınlayarak adeta hedef gösterdi" dedi.

İlgili Haberler