28 Şubat'ı tümüyle yıkan sürpriz beyan

28 Şubat'ı tümüyle yıkan sürpriz beyan

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 28 Şubat davasında, 14 sanığa verilen müebbet hapis cezasını "Siyasi iktidarın kararına uygun olarak" onadı. Fethullah Gülen başta irticai cemaat ve tarikatlar ile AKP ve yandaşları çok sevindiler.

Çünkü karar hukuken değil siyaseten verildi.

Avukat Aykanat Kaçmaz, Yargıtay 16. Ceza Dairesi''ne verilen ve "darbe" algısını da, "mahkûmiyet kararlarını" da yerle bir edecek bu resmî beyanı bana gönderdi.

* İşte o beyan:

YARGITAY 16. CEZA DAİRESİ BAŞKANIĞINA / ANKARA

DOSYA NUMARASI: 2021 / 1223

BEYAN EDEN: Namık Kemal Çalışkan, Etimesgut / Ankara

Konu: 28 Şubat davasında Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 20I4/144, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, 21''nci Ceza Dairesi Başkanlığının 2019/379, Yargıtay 16''ncı Ceza Dairesinin 202I/1223 kullanılacak bilginin tarafımdan olduğuna dair açıklamalarımın sunulması.

4 ŞUBAT 1997 TARİHİNDE ETİMESGUT - AKINCI ANA JET ÜSSÜ ARASINDA İNTİKAL GERÇEKLEŞTİREN ZIRHLI BİRLİĞİN GEÇİŞ GÜZERGÂHI SEÇİMİNE VE TATBİKİNE İLİŞKİN BİLGİ BEYANI.

1996 - 1998 yılları arasında Kurmay Yarbay rütbesinde iken Zh. Brl. Okl. ve Eğt. Tüm. K.lığı Gösteri ve Tatbikat Tabur Komutanı olarak görev yaptım.

Anılan görevim sırasında 1996-1997 Eğitim Yılı 1. Eğitim devresi sonuna gelen intikal tatbikatı safhasında GESAP (Genel Savunma Planları) icrasına yönelik ve AKINCI Hava Üssü''nün savunmasını takviye etmek maksadıyla, Eylül 1996 ayında yayımlanan Yıllık Eğitim Uygulama Emri ve ekinde mevcut faaliyet takviminde 1997 yılı Şubat ayının ilk haftasında icra edilmek üzere kışladan AKINCI Hava Üssüne motorlu intikal planlanmış idi.

Bu kapsamda yapılan hazırlık çalışmaları esnasında; planlarda da mevcut olan kullanılabilecek iki güzergâh incelendi.

Mehmetçik Lisesi, Etimesgut Şeker Fabrikası ile Etimesgut Askeri Havaalanı arasındaki yol üzerinde mevcut Ankara Çayı geçiş köprüsü, güçlendirme Ve genişletme inşaatı sürmekte olduğu için kullanılabilir durumda değildi.

İkinci güzergâh olan Etimesgut-Sincan (meskûn mahal)-Yenikent-AKlNCI Hava Üssü güzergâhının kullanılması bir zorunluluk olarak ortaya çıktı.

Meskûn mahalden geçme zorunluluğu olduğu için bu intikalin, Etimesgut Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma birimleri ile Tümen Merkez Komutanlığı tarafından koordine edildiğini biliyorum.

İntikal öncesinde, seçilen güzergâh boyunca intikal provası olarak adlandırılan şekilde, taburumun intikale katılacak bölük ve takım/kısım komutanları ile tekerlekli ve tırtıllı araç komutan ve şoförlerini otobüsle intikal güzergâhının tanıtımı, kontrolü ve personele, yol üzerindeki kontrol noktaları ve mola yerlerinin hatırlatılması faaliyeti gerçekleştirildi. Bu prova intikalden yaklaşık 10-15 gün önce icra edilmişti.

Bu bilginin temyiz incelemesini yaptığınız dosya ile doğrudan ilişkili olduğunu ve Daireniz ile her türlü adlı makam önünde bu beyanlarımı tekrarlamaya hazır olduğumu saygılarımla arz ederim. 02.04.2021"

 28 Şubat yıkıldı

28 Şubat''ın "askerî darbe" olduğu algısını yıkan, tankların, "Hükümeti Cebren Yıkmak" için Sincan''dan geçirildiği mahkeme hükmünü yerle bir eden resmî açıklama budur.

Bu belge ve tanık konusunda görüşünü sorduğum Av. Kaçmaz dedi ki:

- "Namık Kemal Çalışkan''ın dilekçesi ile artık bu zırhlı birliğin Sincan ilçesinden geçirilerek intikal ettirilmesinin yüklenmeye çalışılan suçun unsuru olması söz konusu olmaktan çıkmış bulunmaktadır.

CMK 207/1 maddesi delilin ortaya konulması istemi, bunun veya ispat edilmek istenen olayın geç bildirilmiş olması nedeniyle reddedilemez amir hükmünü içermektedir.

Yargıtay kanunun bu açık hükmünü, bilerek ihlal etmiştir. Bir gerekçe gösterme zahmetinde dahi bulunmamıştır.

Esasen bu dilekçe Yargıtay dairesince, Yargıtay cumhuriyet başsavcılığının bilgisinden de kaçırılmıştır. Bu konuda ek Tebliğname istenilmemesi gerekirken bunu da yapmamıştır.

Dava avukatları ve Namık Kemal Çalışkan tarafından sunulan dilekçenin hiç gerekçelendirilmeyişi adil yargılanma hakkının bir ihlali olmanın dışında, temel mantık, hukuk ve dilbilgisi kurallarına aykırı olduğunu da göstermektedir.

Elinde ateşli bir silahla, hasmının evinin önünden geçen yanına yaklaşan failin eylemi yaralama ya da öldürmeye teşebbüs olmayacağı gibi, bir zırhlı birliğin, herhangi bir şekilde zarar verici eylemde bulunmaksızın intikal etmesinde fiziki cebir yani şiddet kesinlikle bulunmamaktadır.

Zırhlı birliğin intikalinde fiziki cebir var diyenler, en başta, hukukçuların, sonrasında bireysel başvuruda bulunulacak olan Anayasa Mahkemesi''nin hukuk aklı ile dalga geçmektedirler."

Ne gariptir ki;

E. Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan 101 Amirale destek açıklaması yapınca önce gözaltına alındı sonra da TESUD başkanlığından ayrılmak zorunda bırakıldı.

Yazarın Diğer Yazıları