4 bin kişilik korona konserinin sonuçları açıklandı. Sonuçlar şaşkınlık verici

4 bin kişilik korona konserinin sonuçları açıklandı. Sonuçlar şaşkınlık verici
Fransa’da 4 bin katılımcıyla gerçekleştirilen konserden sonra 3.917 katılımcıdan 8'inin ve kontrol grubundaki 1.947 kişiden 3'ünün korona virüs testi pozitif çıktı. 8 kişiden 5'i konser günü zaten pozitifti, yani etkinlik sırasında enfekte olmadılar.

4 bin kişilik korona konserinin sonuçları açıklandı. Sonuçlar şaşkınlık verici

Euronews''un haberine göre, Fransa''da düzenlenen bir konser sonrası yapılan korona virüs testleri dünyayı şaşkına çevirdi. Bercy AccorHotels Arena''da 29 Mayıs''ta düzenlenen etkinliğe maske takan, ancak sosyal mesafe kuralına uymayan 4 bin kişi katıldı ve ortaya hayret verici sonuçlar çıktı.

Tüm katılımcılar 18 ila 45 yaşları arasındaydı ve konserden önceki üç gün içinde negatif antijen testi yaptırdı; mekan personeli de aynı uygulamadan geçti.

6 bin katılımcının üçte ikisi konsere katıldı ve 2 bini kontrol grubunun bir parçası olarak evde kaldı. Negatif antijen testine rağmen kaç kişide korona virüs olduğunu görmek için konser günü ve yedi gün sonra tükürük testi yapıldı.

YARISI TEK DOZ AŞI ALMIŞTI

Katılımcıların yüzde 50''si en az bir doz aşı almıştı, ancak sadece yüzde 7''si tam aşılıydı. Konserden sonra 3.917 katılımcıdan 8''inin ve kontrol grubundaki 1.947 kişiden 3''ünün korona virüs testi pozitif çıktı. 8 kişiden 5''i konser günü zaten pozitifti, yani etkinlik sırasında enfekte olmadılar.

Rapora göre, iki grup arasındaki insidans oranı sırasıyla yüzde 0,2 ve yüzde 0,15 idi ve bu konserden önceki iki hafta içinde Ile-de-France''daki tahmini insidans oranına tekabül ediyor. Dört saatlik etkinlik boyunca maske takma kurallarına uyum yüzde 91 olarak belirlendi.

Konserden sonra sadece 8 kişinin korona virüs testi pozitif çıktı. Onlardan beşinin de konser günü zaten pozitif olduğu belirlendi. Etkinlikte, seyirci sayısını sınırlamadan konserlere izin vermenin güvenli olup olmadığı araştırıldı.

İlgili Haberler