68 yolcudan 47’si korona çıktı. Korona yolcusu kalmasın

68 yolcudan 47’si korona çıktı. Korona yolcusu kalmasın
Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’den Hong Kong’a giden bir uçakta seyahat eden 68 yolcudan 47’sinin korona virüs testi pozitif çıktı. Olay sonrası yarından itibaren Hindistan, Pakistan ve Filipinler'de son 21 gün içerisinde 2 saatten fazla kalan ziyaretçilerin Hong Kong'a giremeyeceği belirtildi.

4 Nisan’da Hintli bir tur operatörü tarafından düzenlenen Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’den Hong Kong''a gerçekleşen uçuşta yer alan 68 yolcudan 47’sinin testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Yetkililer, Mumbai''den Hong Kong''a gelen uçuşlarda da birkaç vaka tespit edildiğini söylerken Hong Kong yönetimi Hindistan, Pakistan ve Filipinler''den tüm uçuşları iki hafta süreyle yasakladı.

İNGİLİZ MUTASYONU TESPİT EDİLDİ
Dünya genelinde yeni tip corona virüs salgını yayılmaya devam ederken Hong Kong''da, İngiltere''de ortaya çıkan N501Y mutasyonu ilk kez tespit edildi.

Hong Kong''da son 14 günde yurt dışı kaynaklı vakaların tespit edilmesiyle Hindistan, Pakistan ve Filipinler "yüksel riskli ülkeler" kategorisine alındı.

Mutasyonun doğrulanmasının ardından Hong Kong ile Hindistan, Pakistan ve Filipinler arasındaki karşılıklı uçuşlar 2 hafta boyunca askıya alındı.

Yarından itibaren geçerli olacak karara göre Hindistan, Pakistan ve Filipinler''de son 21 gün içerisinde 2 saatten fazla kalan ziyaretçiler de Hong Kong''a giremeyecek.

İlgili Haberler