9 Aralık Hadi ipucu cevabı: Çikolata karıştırma işlemi konç nedir?

9 Aralık Hadi ipucu cevabı: Çikolata karıştırma işlemi konç nedir?
Canlı Bilgi Yarışması Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi Instagram'dan Çikolatanın üretimi sırasında sıvılaştırılarak daha lezzetli olması için karıştırılması işlemine ne ad verildiğini biliyor muyuz? İpucu içinde ipucu: Konç diye sordu

9 Aralık Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi bugünkü ipucunu Instagram hesabından, Çikolatasız yapamam diyen hadiciler burada mı? Bugünkü ipucumuz sizler için geliyor. Çikolata yemenin verdiği keyif ve mutluluk konusunda hemfikirsek, bu lezzetli yiyeceğin bir de üretim aşamalarına bakalım o zaman. Çikolatanın üretimi sırasında sıvılaştıtılarak daha lezzetli olması için karıştırılması işlemine ne ad verildiğini biliyor muyuz? İpucu içinde ipucu: Konç... şeklinde bir paylaşımda bulundu. Hadi bu akşam Instagram 20.30'da yayınlanacak olan yarışmasında 20.000 TL değerindeki ödülü tüm soruları bilen yarışmacıları arasında bölüştürecek.

HADİ İPUCU CEVABI

09 Aralık Hadi ipucu cevabı: Konçlama

screenshot_7-016.png

HADİ İPUCU SORUSU: KONÇLAMA NEDİR

Çiğ işlenmemiş çikolata kumsu ve taneli yapıda ve yemek için uygun olmayan bir durumdadır. İsviçreli çikolata üreticisi Rudolph Lindt, günümüzde çikolatanın varolduğu haline gelebilmesini sağlayan bir yuvarlama ve karıştırma işlemini keşfetmiştir. ‘Konçlama' ismi kullanılan silindirlerin kabuk benzeri şekillerinden kaynaklanmaktadır. Çikolata ve süt, vanilya, ekstra kakao yağı gibi bileşenler> konçlanır ve dil üzerinde hoş bir his bırakmasını sağlar.

09 Aralık Hadi joker kodu tükenmiştir