Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut: Korona virüs ilaçlarını gönderdik

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut: Korona virüs ilaçlarını gönderdik
Türk ilaç devi Abdi İbrahim'in yönetim kurulu başkanı Nezih Barut, korona virüs ilaçlarının ilk partisini gönderdiklerini açıkladı.

Türkiye, dünyayı etkisi altına alan korona virüs ile mücadele etmeye devam ediyor. 

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, katıldığı televizyon programında, firmaları tarafından üretilen korona virüs ilacının son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 

"İLK PARTİ 70 BİN KUTU" 

Barut, "Bu ürünün ruhsatını 2019 senesinin sonunda devraldık. Üretiğimiz bu ürünü Sağlık Bakanlığı'na ücretsiz olarak teslim ettik. Burada çok gizli kahramanlar var. Çünkü bu ham maddenin Türkiye'ye getirilmesinde Ticaret Bakanlığı'mızın, Sağlık Bakanlığı'mızın bunun dışında Hindistan Büyükelçiği'nin çok büyük rolleri oldu. Biliyorsunuz Hindistan'da sokağa çıkma yasağı var. Bu kurumların çabasıyla ilk parti ham maddeyi getirip Sağlık Bakanlığı'na teslim ettik. İlk parti ilaç 70 bin kutu" dedi. 

"EN ETKİLİ İLAÇ" 

Abdi İbrahim'in ürettiği ilacın en etkili ilaç olduğunu belirten Barut, "Virüs çıkar çıkmaz ilk defa bu ilaç Fransa'da kullanılmaya başlandı ve netice de alındı. Daha sonra ise Çin ve ABD'de kullanıldı. Hastalığın tedavi edilmesinde en etkin ilaç diyebiliriz" ifadelerini kullandı.