Adana Valiliği'nden festival açıklaması

Adana Valiliği'nden festival açıklaması
Adana Valiliği, iptal edilen ‘Kebap ve Şalgam Festivali' ile ilgili açıklama yayınladı. Valilik tarafından iptal gerekçesi olarak vatandaşların can ve mal güvenliklerinden dolayı iptal edildiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesapları ve basın yayın organlarında kentte 14-15 Aralık tarihlerinde düzenlenmesi planlanan ‘‘Kebap ve Şalgam Festivali'' ile ilgili açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede, bazı terör örgütleri ile art niyetli kişi ve gruplarca festivale katılan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin tehlikeye sokulabileceği ve bu yolla kamu düzeni ve güvenliğini bozmaya yönelik eylemlerde bulunabilecekleri değerlendirildiğinden söz konusu etkinlik valilik makamı tarafından iptal edilmiştir. Bu kapsamda, iş yerlerimizin ruhsatlarına ve ilgili yasal düzenlemelere uygun faaliyette bulunması, ayrıca vatandaşlarımızın ve iş yeri sahiplerinin kamuya açık alanlarda kamu düzeni ve güvenliği ile trafik düzenini tehlikeye sokabilecek faaliyetlerden kaçınmaları ve bu konuda belediyelerimiz ve ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan uyarılara uyulması büyük önem arz etmektedir."

İlgili Haberler